FME: de beste oplossing voor complexe data integratie


Je vraagt je misschien af: wat betekent de afkorting FME? FME staat voor Feature Manipulation Engine. Het is een krachtig data integratie platform dat jouw data waardevol maakt aan de hand van zelf in te richten integratie workflows. Workflows die alles ondersteunen: van georuimtelijke gegevens tot XML. Met FME software hoef je dus niet te coderen!FME schermen

Maximaliseer de potentie van data met FME

De FME software maakt het mogelijk om eenvoudig een groot aantal applicaties met elkaar te verbinden, data te transformeren en dataprocessen te automatiseren. Het platform wordt ook vaak gebruikt om de datakwaliteit te bewaken en te verhogen. Zo houd je meer tijd over voor het daadwerkelijk benutten van de data.
FME biedt de beste ondersteuning voor ruimtelijke data. Voeg eenvoudig een locatie component toe aan jouw data en converteer deze data met de FME software helemaal naar wens.

Dit kun je met FME

 Voor grote organisaties en overheidsinstellingen kan FME een waardevolle investering zijn. In zulke bedrijven maak je vaak gebruik van heel wat verschillende systemen wat voor irritatie kan zorgen. Daarnaast werk je veel gemakkelijker wanneer je alle workflows overzichtelijk hebt in één programma. Dit klinkt ingewikkeld, maar gaat door middel van de software van Tensing erg gemakkelijk en is flexibel te gebruiken. Dit kan je op desktop en werplek, vanuit de server of in de cloud. 
 

PLAN EEN GESPREK

 

Dit is waarom je workflows wil automatiseren met FME-software van Tensing

 • Je wil minder gebruik maken van ouderwetse werkwijzen op papier;
 • Je wil als bedrijf verder digitaliseren en meegaan met de tijd en ontwikkelingen in de branche;
 • Wanneer je workflows inzichtelijk zijn, kun je deze ook optimaliseren en dat gaat je tijd en geld opleveren;
 • Je verhoogt de productiviteit van je werkzaamheden;
 • Je hebt minder mogelijkheden om fouten te maken;
 • Je zorgt ervoor dat medewerkers dezelfde processen hanteren wat zorgt voor uniformiteit en professionalisering van je werkzaamheden

Verbind al je data met elkaar zonder coderen

Ben jij absoluut geren programmeur, maar wil je wel dat alle processen gelijk lopen in eenzelfde programma? Dan heeft Tensing de geschikte oplossing. Middels onze FME-licenties kun je alle data inzichtelijk maken zonder dat je een expert hoef te zijn in codering. Perfect voor iedereen die graag effectiever met zijn of haar tijd om wil gaan, wil innoveren, maar niet technisch is aangelegd. Dat is met onze FME-licenties namelijk geen probleem.Connect-1Verbind
Converteer data met drag & drop functionaliteit op jouw FME desktop.

 • Verbind data zonder te coderen;
 • Elimineer data silos voor datagedreven besluitvorming;
 • Pas connecties aan naar wens met API's, R of Python.
Transform

Transformeer
Wijzig jouw data modellen en de inhoud van de data en bewaar op de FME cloud.

 • Versnel het workflow bouwproces  aan de hand van de FME transformatie tools;
 • Maak eenvoudig maatwerk workflows;
 • Valideer data voor hoogwaardige datasets.
Automate

Automatiseer
Converteer en transformeer jouw data geautomatiseerd op de FME server.

 • Voer workflow automatisch uit op basis van events voor real time integratie;
 • Plan de momenten waarop je data nodig hebt op de voor jouw gewenste locatie;
 • Stop met het handmatig beheren van repetitieve, complexe taken. 

Kortom: de FME software gaat je heel wat tijd en energie besparen. Je krijgt sneller inzicht in jouw data en kunt daar dus ook sneller op sturen. Dit gaat je op de lange termijn veel opleveren. Je kunt kiezen uit drie FME-licenties:

FME Desktop
FME Server
FME Cloud

Gartner over FME

Safe Software is erkend door Gartner met een plaatsing op het 2020 Magic Quadrant voor Data Integratie Tools.
Benieuwd waarom? Download het volledige rapport!

Tensing is jouw betrouwbare FME partner

Tensing is al jaren een actieve en zeer betrokken partner van Safe Software, de ontwikkelaar van FME. Vanuit onze kennis en ervaring bieden wij hoogwaardige FME-diensten, zoals consultancy, integratie en coaching. We bieden ook de mogelijkheid om jouw FME-licenties met exclusieve voordelen te kopen of om deel te nemen aan ons uitgebreide FME-trainingsprogramma.

Als je jouw FME-licentie bij Tensing aanschaft, profiteer je van een permanente licentie. Naast deze eenmalige aankoop bieden we deskundige ondersteuning van onze FME-professionals en al het benodigde onderhoud in het eerste jaar. Uiteraard kun je dit uitbreiden naar de volgende jaren. Daarnaast word je lid van onze FME-community en ontvang je uitnodigingen voor al onze exclusieve FME-evenementen.
 

Meer weten over FME?

Als je nog andere vragen hebt, bezoek dan onze FME vraag- en antwoordpagina. Wil je liever zelf aan de slag met FME, maar niet meteen een licentie kopen? Dan kun je gebruik maken van de FME proefperiode. Zo kun je dit software programma vrijblijvend uitproberen
 

Probeer FME vrijblijvend uit!

Wil je vrijblijvend kennismaken met het FME platform zonder te betalen voor de software? Start dan de FME proefperiode! Na 30 dagen loopt de trial vanzelf af, zonder verdere verplichtingen.