GIS Consultancy

Geografische informatiesystemen spelen een grote rol bij de kritische bedrijfsprocessen van organisaties met verantwoordelijkheden in de (openbare) buitenruimte. Om de waarde van geografische data maximaal te benutten is veel specialistische kennis nodig. Ontbreekt deze kennis? Dan kan een GIS Consultant van Tensing je team, afdeling of zelfs volledige organisatie verder helpen.

In onderstaand overzicht vind je de GIS-Consultancy diensten van Tensing.

Tensing is Esri Gold Partner
Tensing is FME Silver Partner
4 redenen om te stoppen met zoeken:

Waarom je voor een GIS Consultant van Tensing kiest

team

Passende GIS Consultant voor jouw klus
Tensing heeft de beste ArcGIS en FME specialisten, van Young Professionals tot en met senior experts. Zo leveren wij het kennisniveau passend bij jouw behoefte. Een GIS Consultant van Tensing is altijd gecertificeerd, gedreven en resultaatgericht.

Klok

Snel beschikbaar
Het Tensing team heeft meer dan 70 specialisten. Ons team heeft het hoogste aantal Esri certificeringen in de Benelux en het hoogste aantal FME Professionals in Nederland. Dit brede aanbod maakt dat we jou altijd snel de juiste expert bieden.

Geld-1

Gunstige tarieven
Door onze continue investering in de ontwikkeling van onze consultants weten zij extra slim gebruik te maken van de beschikbare middelen. Dit zorgt voor kostenbesparingen. Het resultaat is een betere prijs-kwaliteit verhouding in vergelijking tot andere aanbieders. Hiervan kun jij profiteren!

globe

Internationaal team
Het team van Tensing bestaat uit 12 verschillende nationaliteiten en opereert internationaal. Het voordeel hiervan is dat jij ook in het buitenland makkelijk met ons kunt werken. Wij staan overal voor je klaar.

Strategisch GIS advies

Alles staat of valt bij een goede GIS strategie. De hoeveelheid geografische data is enorm gegroeid tijdens de afgelopen jaren. We merken dat het vormen van een visie soms achterblijft op de dagelijkse realiteit. Een externe blik kan hierbij enorm helpen. We werken nauw samen met Esri om organisaties te helpen hun visie te professionaliseren. Vanwege onze Gold Partner-status hebben we een grote invloed op de mogelijkheden. Maar we bekijken iedere situatie vanuit een onafhankelijke blik en dit biedt enorme veel meerwaarde voor jouw GIS-project.

Excellente data-integratie

De waarde van een applicatie staat of valt bij de kwaliteit van de data. De hoeveelheid geografische databronnen is in Nederland heel groot. Het selecteren van de juiste databronnen, het verhogen van de datakwaliteit en het samenbrengen van deze databronnen is een enorm belangrijke stap in ieder GIS-project. Onze Geospatial Data Engineers zorgen ervoor dat je GIS-data-integratie op orde is vóór deze data gevisualiseerd wordt.

GIS-applicatie op maat

Met GIS-software uit de doos is heel veel mogelijk. Toch zien we in de praktijk vaak dat er op maat wensen zijn op het gebied van GIS applicaties of viewers. Wanneer er specifieke kennis ontbreekt om deze wensen invulling te geven kan één van onze GIS Consultants je zeker verder helpen. Daarnaast helpen we je graag om een stapje terug te doen: welke uitdaging probeer je te tackelen en welk middel is daar het meest geschikt voor?

Technisch Applicatiebeheer of Managed Services

In onze ervaring is technisch applicatiebeheer echt een vak apart. Veel van onze klanten hebben GIS-medewerkers die vooral gefocust zijn op functioneel beheer. Wanneer de technische kant van GIS-beheer niet belegd is, kost het oplossen issues veel tijd die er eigenlijk niet is, omdat de functionele toepassing de prioriteit heeft. Met het inhuren van een Technisch Applicatiebeheerder van Tensing is dit probleem verleden tijd.

Is het uitbesteden van je technisch applicatiebeheer niet voldoende en wil je ook de verantwoordelijkheid voor je GIS-architectuur, beveiliging, monitoring en je netwerkbeheer uitbesteden? Bekijk dan onze mogelijkheden voor Managed Services.

Beter assetmanagement door betere GIS-integratie

De geografische factor speelt een grote rol bij hedendaags assetmanagement. Veel van onze klanten streven daarom naar een betere integratie tussen assetmanagement- en geografische informatiesystemen.

De introductie van het Esri Utlity Network heeft op nieuwe deuren geopend op dat vlak. Tensing is erkend Esri Utility Network specialist en daarnaast hebben we in de praktijk veel ervaring met het implementeren van dit systeem.

Locatiedata in de strijd voor een duurzame wereld

Een geografisch informatiesysteem is uiteindelijk een middel. Wij merken dat veel van onze klanten actief bezig zijn met de energietransitie, het terugdringen van stikstofuitstoot en andere duurzame thema’s. Bij Tensing staat duurzaamheid ook hoog op de agenda. Dus we helpen je graag om geografische data in te zetten in de strijd voor een betere wereld.

Wil je alles uit je geografische informatiesysteem halen?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!