GIS data-integratie

Een minimaal aantal systemen met een maximale output. Dat is een ideaal IT-landschap. De praktijk is weerbarstiger. Een geografisch informatiesysteem kan veel, maar niet alles. Een goede data-integratie met non spatial software is daarom absoluut noodzakelijk om je kritische bedrijfsprocessen efficiënt te laten verlopen.

ArcGIS is het meest uitgebreide geografische informatiesysteem op de markt. FME van Safe Software is in onze ervaring het beste data-integratieplatform voor geografische toepassingen. Tensing combineert de kracht van beide softwarepakketten om tot een maximaal resultaat te komen. Direct hulp nodig bij het optimaliseren van je GIS data-integratie? Plan hieronder een vrijblijvende afspraak met onze specialist!

PLAN ADVIESGESPREK

Inrichten van een goed GIS-data-integratieproces

Het inrichten van een goed data-integratieproces is een zorgvuldige klus. Het proces is niet klaar na de aanvankelijke configuratie. Consequent handelen in relatie tot data zorgt voor een blijvende kwaliteit. Daarnaast is documentatie van levensbelang. Databeheerders binnen en eventueel buiten je organisatie moeten heel goed begrijpen wat je dataspelregels zijn. Een hoog databewustzijn zorgt in onze ervaring voor een structurele verbetering van de datakwaliteit binnen je organisatie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

GIS dataintegratie

De grote kracht van Tensing is dat onze consultants zeer consequent handelen en dezelfde mindset omarmen. Dit heeft vooral te maken met onze intensieve investeringen op het gebied van kennisuitwisseling, dat zit diep in ons DNA. Eén keer per maand leren we van elkaar tijdens kennissessies. Het delen van onze kennis met klanten is voor ons ook een doel. We maken klanten graag zelfredzaam en onszelf daarmee overbodig.

Best practice GIS dataintegratie

Goede data-integratie is onmisbaar voor organisaties met een rol in het beheer van de buitenruimte. De efficiëntie van beheerprocessen kan enorm verbeterd met de hulp van geavanceerde data-integratie. Het Gis as a Service (GAAS)-project dat wij samen met onze partner CGI hebben afgerond bij ProRail laat zien hoe geavanceerde data-integratie efficiëntiewinst oplevert. Bekijk hier de webinar die we samen met ProRail hebben opgenomen over deze best practice!

Interessant voor jou

Silver-Partner_RGB
Tensing is Esri Gold Partner

Wil je alles uit je geografische informatiesysteem halen?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!