Ontdek de kracht van de 3D GIS Consultancy van Tensing

Door de toenemende complexiteit van de ruimtelijke vraagstukken en trends zoals Digital Twins, kiest men er steeds vaker voor de oplossing te zoeken in een 3D GIS. Met 3D GIS Consultancy helpen wij jouw organisatie met complexe ruimtelijk vraagstukken die vragen om een 3D benadering.

Vanuit ons ervaren team van 3D specialisten leveren wij je kennis en expertise die nodig is voor de realisatie en het onderhoud van jouw 3D GIS omgeving. 

eBook: Integratie tussen BIM & GIS

Over de integratie tussen Geografische Informatie Systemen (GIS) en Building Information Modelling (BIM) is al veel gezegd en geschreven. Helaas niet altijd even consistent. Dit kosteloos te downloaden eBook doorbreekt de 5 mythes en geeft inzicht in de voordelen van een integratie.

MAAK KENNIS MET ONZE 3D GIS CONSULTANCY DIENSTEN

Vanuit deze dienstverlening helpen onze specialisten jouw organisatie te werken met driedimensionale data in een GIS. Desgewenst ontzorgt Tensing je hierin volledig! 

De kennis binnen Tensing op het gebied van 3D GIS Consultancy is rijk, om enkele voorbeelden te noemen:

3D GIS data integratie

3D GIS integratie

Wij kunnen jouw 3D GIS dataset verrijken door deze te koppelen aan andere (open) datasets. Hierbij gebruiken wij in de meeste gevallen onze FME toolbox. Doordat Tensing zowel Esri als FME partner is, zijn wij expert op het snijvlak van beide disciplines.

3D-GIS-data-visualisatie

3D GIS datavisualisatie

Het visualiseren van geografische informatie - dat is waar het team van Tensing in uitblinkt. Maar dit doen we dus ook in 3D. Wij visualiseren jouw 3D GIS dataset in een 3D omgeving. Hiervoor gebruiken wij overwegend de krachtige tools van Esri ArcGIS.

3D GIS ontsluiting

3D GIS ontsluiting

Wij slaan jouw 3D GIS data set op in bijv. een centrale 3D GIS database. Vanuit hier kunnen we veel: van het uitvoeren van 3D GIS query’s tot aan het delen binnen een organisatie. Denk ook aan ‘web enabling’, waarmee de data aan het publiek beschikbaar wordt gesteld.

3D-GIS-conversie

3D GIS conversie

Wil je jouw 3D GIS dataset omzetten naar een ander dataformaat? Onze specialisten helpen je! Bijvoorbeeld bij het omzetten van CityGML data (de facto standaard voor uitwisseling van 3D stadsmodel data) naar een formaat dat betert gedijt in het Esri platform.

DE INTEGRATIE TUSSEN BIM EN GIS (GEOBIM)


De ontwikkeling van GIS en Building Information Modelling (BIM) heeft geleid tot twee omgevingen die elkaar niet vanzelf begrijpen. Toch is de combinatie erg waardevol, waardoor deze omgevingen meer en meer geïntegreerd raken. GeoBIM is de term die de twee omgevingen met elkaar verbindt. GeoBIM is een integratie die voortkomt uit de combinatie van data en diverse standaarden.
Tensing excelleert binnen het GIS domein, maar heeft ook de nodige kennis en ervaring met BIM door samenwerkingen met AEC-bedrijven. Wij hebben kennis van verschillende BIM standaarden (o.a. IFC) en weten hoe hiermee om te gaan binnen een 3D GIS. 

De potentie die de combinatie van BIM en GIS biedt, heeft ertoe geleid dat twee grote spelers in de GIS (Esri) en BIM (Autodesk) wereld de samenwerking verder hebben uitgebreid met een SaaS-oplossing met de naam ArcGIS GeoBIM. Dit platform vereenvoudigt de communicatie en samenwerking tussen teams en stakeholders. Tensing kan je verder helpen met de opzetten, inrichten en gebruiken van ArcGIS GeoBIM.

Een voorbeeld van een GeoBIM innovatie van Tensing is de 3D Geoviewer:
Wij adviseren je graag!

De 3D specialisten van Tensing voorzien graag in jouw databehoefte. Of het nu gaat om het oplossen van een complex vraagstuk of tijdelijke inhuur van kennis en capaciteit, het team van Tensing staat voor je klaar!

Kennishub

Ontdek alle insights in onze Kennishub.

Wat maakt de integratie tussen BIM & GIS interessant voor gemeenten?GIS,BIM,3d geoviewer,schaduwanalyse,gemeenten,digitale tweeling