GIS Applicatiebeheer

Goed applicatiebeheer is van groot belang om primaire bedrijfsprocessen in de buitenruimte soepel te laten verlopen. Applicatiebeheer bestaat uit een functioneel en een technisch deel. In de praktijk lopen ze vaak door elkaar, waardoor applicatiebeheerders met functionele taken veel tijd kwijt zijn aan het oplossen van technische issues.

Vanuit Tensing pleiten we ervoor om functioneel en technisch strikt te scheiden. Laat je medewerkers doen waar ze goed in zijn! Mis je een expertise binnen je team? Tensing heeft meer 70 gecertificeerde GIS-consultants die je met zekerheid verder kunnen helpen! Plan hieronder een vrijblijvende afspraak met onze specialist!

PLAN ADVIESGESPREK

Technisch applicatiebeheer voor je GIS

De scheidslijn tussen geografische informatie en business intelligence is de laatste jaren steeds verder vervaagd. De beweging richting cloudgericht werken heeft hier een stevige bijdrage aan geleverd: de openheid tussen systemen neemt steeds verder toe. Dit maakt de taken van een GIS applicatiebeheerder steeds complexer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Uitbesteding van het technisch applicatiebeheer van je GIS kan grote efficientiewinst opleveren

Technisch applicatiebeheer is een vak apart. Bij Tensing hebben consultants die alles weten van:

  • Het up-to-date houden van de software;
  • Het monitoren van je software;
  • Het configureren van je software;
  • Het bewaken van de performance van je kaartapplicatie;
  • Het oplossen van issues.

Onze technisch applicatiebeheerders hebben uitgebreide kennis van bijvoorbeeld het Esri-softwarepakket. Bovendien worden ze ondersteund door 70 collega’s met heel veel kennis. Een Tensing consultant staat nooit alleen. Er is altijd een consultant beschikbaar die nóg meer weet, zodat zelfs de meest complexe issues snel opgelost kunnen worden.

Functioneel applicatiebeheerder voor je GIS

Beschikt je organisatie over voldoende technische kennis, maar zoek je juist iemand die het eindproduct ontwikkelt? Iemand die alles weet over de mogelijkheden die de frontend van je kaartoplossing biedt? Ook dan kunnen we je zeker helpen. Onze consultants weten alles over het optimaliseren van visualisaties en het gebruiksgemak, het integreren van databronnen en het ontwikkelen van op maat GIS-oplossingen.

Tensing ondersteunt organisaties al 30 jaar met hun locatiegedreven vraagstukken. Drie decennia lang volledige focus op geografische informatie heeft gezorgd voor een bedrijfscultuur waar alles draait om constante verbetering van dieptekennis. Tijdens maandelijkse kennissessies leren we van elkaar en een onze Managing Consultants zijn consequent bezig om consultants bij te staan in hun groei.

Interessant voor jou

Tensing is Esri Gold Partner
Tensing is FME Silver Partner

Wil je alles uit je geografische informatiesysteem halen?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!