GIS applicatieontwikkeling

Geografische informatiesystemen ondersteunen kritische bedrijfsprocessen in de buitenruimte. Verschillende teams of afdelingen binnen publieke organisaties zijn afhankelijk van locatiedata voor de uitvoering van hun dagelijkse taken.  De wensen en behoeften die voortkomen uit deze werkzaamheden zijn soms te vervullen met software uit de doos. De praktijk leert echter dat veel GIS-wensen op maat zijn. Om deze wensen te vervullen is verregaande kennis van GIS noodzakelijk. Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen of doorontwikkelen van een GIS applicatie of viewer? Plan hieronder direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!

PLAN ADVIESGESPREK

Nieuwe GIS-applicatie ontwikkelen?

De eerste vraag  als reactie op een verzoek voor een GIS-applicatie luidt: kan dit met software uit de doos of kiezen we voor een stukje op maat dienstverlening? Tensing is een consultancybureau en ontwikkelt geen eigen software. Bij veruit de meeste projecten die we uitvoeren bouwen we door op basis van bestaande Esri-software. Afhankelijk van de complexiteit van de gewenste applicatie is hiervoor kennis nodig van python, JavaScript, HTML en CSS. En uiteraard verregaande kennis van de mogelijkheden van het enorm uitgebreide Esri software-aanbod.

Heb je de wens om een nieuwe GIS-applicatie te ontwikkelen? Een GIS Consultant van Tensing kan je helpen om je wensen om de antwoorden op essentiële vragen te vinden voor we aan het bouwen beginnen. Samen met jou gaan we op zoek naar antwoorden op vragen zoals:

  • Welke aanpak past het beste bij jouw project?
  • Welke stakeholders gaan de GIS-applicatie gebruiken en waarvoor?
  • Welke softwarepakketten zijn relevant voor jouw project?
  • Welke databronnen heb je nodig voor je visualisatie?
  • Bestaan er open data bronnen die je dataset kunnen verrijken?
  • Welke GIS software gebruiken we als basis voor jouw nieuwe applicatie?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tensing heeft 30 jaar ervaring met het ontwikkelen van GIS Applicaties

Best practices voor GIS applicatieontwikkeling

Tensing heeft 30 jaar ervaring met locatiegedreven uitdagingen. In deze drie decennia hebben we projecten uitgevoerd voor organisaties in verschillende branches: gemeenten, waterschappen, provincies, rijksoverheidsorganisaties, infrastructurele organisaties, bouw- en nutsbedrijven. We hebben daardoor geleerd dat alle branches overeenkomsten en verschillen kennen waarvan je heel veel kan leren. We gebruiken onze kennis van best practices in de breedte en de diepte om het maximale te halen uit ieder GIS-project.

Interessant voor jou

Tensing is Esri Gold Partner
Tensing is FME Silver Partner

Wil je alles uit je geografische informatiesysteem halen?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!