GIS voor efficient assetmanagement

Hedendaags assetmanagement is complex en veelzijdig. Het aantal factoren dat invloed heeft op je assets is groot. Nederland groeit en het aantal assets onder, op of boven de grond neemt daarom toe. De hoeveelheid assetdata groeit mee. Het slim gebruiken van geografische informatie is wat ons betreft een absolute voorwaarde om je bedrijfsprocessen toekomstbestendig te maken. Direct hulp nodig bij een assetmanagementvraagstuk? Plan hieronder een vrijblijvende afspraak met onze specialist!

PLAN ADVIESGESPREK

Esri Utility Network: een volgende evolutiestap

Esri software heeft de markt voor geografische informatiesystemen grotendeels in handen. De komst van het Esri Utility Network (UN) heeft de integratie tussen de wereld van assetmanagement en geografische informatiesystemen (gis) enorm bevorderd. Het UN bevat zeer specifieke geavanceerde datamodellen voor specifieke branches met complex netwerkbeheer. Bijvoorbeeld: elektriciteits-, water- en gasbedrijven, spoor- of wegbeheerders of telecombedrijven.

Deze geavanceerde datamodellen bieden nieuwe mogelijkheden op het gebied van assetregistratie en -tracing. Het UN maakt het mogelijk om subnetwerken aan te maken, traces te doen van A naar B en de loop van kabels of leidingen van het begin tot het einde te volgen. Het bewaken van de datakwaliteit wordt ook eenvoudiger doordat het UN alleen data accepteert die aan de vooraf ingestelde eisen voldoet.

Tot slot zeker niet onbelangrijk: het Utility Network is te koppelen aan het SAP EAM (Enterprise Asset Management)-systeem, in onze ervaring veelgebruikt in verschillende branches die zich met assetmanagement bezig houden. Maar uiteraard bestaan er ook mogelijkheden voor koppelingen met andere assetmanagementsystemen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Met slim datagebruik kunnen woningbouwverenigingen en gemeenten de energietransitie versnellen

Assetmanagement en data-integratie

Eén software-applicatie die alles kan wat jouw organisatie en jouw medewerkers nodig hebben. Is dat niet de ultieme droom van iedere Enterprise Architect? Het streven naar applicatierationalisatie, in het kort: meer doen met minder systemen, speelt bij vrijwel al onze klanten. Maar: de realiteit is dat veel software zo specifiek dat bovenstaande ultieme droom toch echt onbereikbaar is.

Naadloze data-integratie is daarom wat ons betreft het ultieme én reële doel. Tensing kiest vol overtuiging voor FME van Safe Software om assetdata uit te wisselen tussen je GIS en je assetmanagementsoftware. In de blog Efficiënter assetmanagement dankzij FME lees je wat Tensing kan doen om de datakwaliteit van je legacydata in een betrekkelijk korte tijd te verhogen.

Interessant voor jou

Tensing is erkend ESRI Utility Network Specialist

De overstap naar het Utility Network biedt veel voordelen, maar is ook een omvangrijk project. Begeleiding door een ervaren advies- en implementatiepartner is dan een vereiste. 

Tensing-project-aanpak-website-definitief-NL
Tensing is Esri Gold Partner en één van de weinig officieel erkende Esri Utility Specialisten binnen Europa. We leveren hoogwaardige GIS diensten en bieden een bewezen aanpak voor implementatie en migratie van het Utility Network. Zo kunnen wij ook jou helpen bij een soepele transitie naar het Esri Utility Network inclusief de nazorg die het verdient.

Meer weten over onze aanpak? Download hier de Infographic ‘Utility Network - een bewezen aanpak.

Esri Utility Network

Wil je alles uit je geografische informatiesysteem halen?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!