Samen met Tensing naar een data gedreven Utility markt

Als Utility organisatie wil je jouw assetmanagement zo efficiënt mogelijk organiseren. Hetzelfde geldt voor de processen en informatiestromen. Slimme inzet van data is hierbij bijzonder waardevol.
 
Maar er speelt meer om rekening mee te binnen het Utility domein, zaken waarbij data essentieel is voor het maken van de juiste beslissingen. Zo is de energietransitie voor veel utility organisaties de grootste uitdaging van dit decennium. Daarnaast zorgt klimaatverandering voor steeds meer problemen. Hoe ga je om met de continuïteit van levering met een periodieke schaarstegoed als water? Hoe speel je in op de veranderende vraag vanuit klant in combinatie met decentrale energiebronnen, zoals zonnepanelen en de kanteling naar windenergie? Hoe zorg je dat je blijft voldoen aan wet- en regelgeving en zorg je voor een vermindering van de uitstoot van CO2?
 
En dat alles in een speelveld waar klanttevredenheid centraal en van de dienstverlening een constant excellent niveau wordt verwacht.
 

Referenties UTility markt


Rol van GIS & Data voor Utilities

Digitale transformatie vindt plaats op brede schaal binnen de Utility branche. De ondergrondse of bovengrondse assets, veelal onderdeel van het netwerk, worden steeds vaker gemanaged met Geografische Informatie Systemen. Hierdoor kan de sector data steeds beter benutten. Bijvoorbeeld door snel en adequaat in te spelen op calamiteiten of efficiënt toe te werken naar nieuwe aanleg of onderhoud.

Daarnaast slaat geodata de brug tussen de mensen in het veld en de systemen op kantoor. Het verbetert ook de samenwerking met externe partijen, zoals lokale overheden, klanten of andere utilities actief in hetzelfde verzorgingsgebied. Uiteindelijk helpt GIS in het datagedreven besturen van de organisatie en zorgt voor de beste ondersteuning in het nemen van beslissingen.

Rol van Tensing voor Utilities

Tensing heeft een flinke staat van dienst als het gaat om GIS en data advies en dienstverlening bij water-, gas- en elektrabedrijven in Nederland en daarbuiten. Wij werken dan ook voor een zeer uiteenlopend portfolio van utility organisaties en kennen de uitdagingen van binnenuit. Alles met het doel om juiste data op de beste manier in te zetten om processen te stroomlijnen.
 
Of het nu een bijdrage is aan een (nieuw te ontwikkelen) data architectuur of dat wij helpen bij de migratie naar de laatste release van het softwareplatform. Wij helpen ontwikkel- en beheerteams en staan op sleutelposities die zich bewegen tussen Business en IT. Hierbij komen wij met praktische en toekomstbestendige oplossingen.
 

Wil je advies en/of een demo?

Plan een sparringssessie met één van onze utility experts!

Kennishub

Ontdek alle insights in onze Kennishub.

Data Science: het Zwitsers zakmes voor Utility-uitdagingenUtilities,Spatial Data Science,utility,data science

Geo-data voor stroomlijning beheerproces bij PidpaArcGIS,ESRI,Utilities,SAP,utility network management,Geocortex

Optimalisatie van de informatieketenArcGIS,Utilities,GIS,FME,Consultancy,Case Study

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2020 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy