Referenties

De Meldkamer
Den Haag

De Meldkamer in Den Haag draagt bij aan de veiligheid van ongeveer 1,75 miljoen inwoners. Geografische data heeft een belangrijke rol bij het verzorgen van onze dagelijkse veiligheid.

De behoefte

De Meldkamer gebruikt geografische informatie om te zorgen dat de centralist in kaart heeft waar een melding vandaan komt, welke voertuigen er dichtbij zijn en waar de weg verhinderd is. Al deze informatie moet binnen de 2 minuten die de centralist heeft, verwerkt en doorgevoerd zijn. Het is daarom van groot belang dat de centralist op de vier schermen voor zich snel en duidelijk alle beschikbare data inzichtelijk heeft. 

De informatie die nodig is, komt voort uit verschillende databronnen. De behoefte van de Meldkamer Den Haag was om alle databronnen op een inzichtelijke manier samen te voegen, zodat de centralist snel kan handelen in momenten van nood en er geen twijfel bestaat over de kwaliteit van de data. 

meldkamer

De oplossing

Om de centralisten van de juiste realtime data voorzien, heeft Tensing de oplossing Command & Control Room 360° (CCR360) ontwikkeld op basis van het Esri ArcGIS platform. De oplossing zorgt ervoor dat centralisten beschikken over een common operational picture, dat een actueel (real-time) overzicht van onmisbare data van een incident biedt. Zo kunnen de centralisten de hulpdiensten snel van de juiste informatie voorzien. 

Het resultaat

Het inzicht dat de CCR360 biedt aan de centralisten in de Meldkamer, zorgt ervoor dat er mensenlevens worden gered. De centralist hoeft niet na te denken over informatie die hij/zij verstrekt, maar heeft een eenduidig beeld van de situatie. Hierdoor kan efficiënter gewerkt worden binnen de Meldkamer Den Haag. Het beheer van o.a. kaartlagen kan intern bij de Meldkamer worden opgepakt. Aanpassingen binnen het systeem kunnen dus snel worden geïmplementeerd. Tensing werkt continu mee om de software te verbeteren en de behoefte van de Meldkamer hierin te verwerken. 

Benieuwd wat Tensing voor
jou kan betekenen?

Plan een sparringssessie met een van onze experts