Referenties

Gemeente Breda

Gemeente Breda heeft als doelstelling om in 2044 een CO-2 neutrale stad te zijn. Daarom is één van de focuszaken van de gemeente om de hoeveelheid vegetatie in de openbare ruimte en op particulieren eigendommen te vergroten. 

De uitdaging
Met behulp van luchtfoto's kan de gemeente de conditie van vegetatie waarnemen en vergelijken met andere jaren. Maar doordat er geen universele vegetatie-indexwaarde is en er kleurverschil is in de luchtfoto's, is het lastig om conclusies hieruit te trekken. Gemeente Breda heeft Tensing gevraagd te helpen bij deze uitdagingen en een viewer te ontwikkelen waarbij alle belanghebbenden de resultaten kunnen bekijken en hieruit conclusies kunnen trekken. 

Casestudy-Gemeente-Breda

De oplossing
De oplossing is een viewer waarmee resultaten eenvoudig gedeeld kunnen worden met alle belanghebbenden. De viewer wordt gebruikt om de voortgang van de groenontwikkeling in de gemeente op jaarbasis te beoordelen en gebieden te identificeren waar de vegetatie kan worden verbeterd. Daarnaast gebruiken belanghebbenden de viewer om te beoordelen of bekende vegetatiegebieden nauwkeurig worden geïdentificeerd met behulp van de ontwikkelde methode.

Wil je meer weten over het project bij Gemeente Breda is verlopen en hoe Tensing jouw gemeente kan helpen bij dit soort uitdagingen? Download dan de volledige casestudie.

 

Benieuwd wat Tensing voor
jou kan betekenen?

Plan een sparringssessie met een van onze experts