Referenties

Gemeente
Haarlem

Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland, heeft een prachtig historisch centrum. Gemeente Haarlem is dan ook erg zuinig op het historische deel van het centrum. Om dit te behouden, heeft Gemeente Haarlem de hulp van Tensing ingeschakeld.

De behoefte

Gemeente Haarlem stimuleert de inwoners om zonnepanelen op hun daken te plaatsen, om de CO2 uitstoot te verlagen. Het is belangrijk dat de plaatsing van zonnepanelen het aanzicht van de oude stad niet verstoort. De gemeente wil het voor burgers inzichtelijk maken welke daken of dakdelen geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. 

Gemeente-Haarlem-met-logo

De oplossing

Tensing heeft een viewer ontwikkeld waar inwoners van Haarlem op kunnen zien of hun daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. De viewer laat ook zien welke dakdelen geschikt zijn. 

De viewer is gecreëerd door het gebruik van 3 datasets. De datasets laten zien of daken en dakdelen plat, schuin, monumentaal zijn en of ze zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. 

Het resultaat

Door de drie datasets te combineren, heeft Gemeente Haarlem beschikking over een online en publiekelijke beleidskaart welke daken en dakdelen in aanmerking komen voor het plaatsen van zonnepanelen. De viewer staat op de website van Gemeente Haarlem en kun je hier bekijken.

 

Benieuwd wat Tensing voor
jou kan betekenen?

Plan een sparringssessie met een van onze experts