Referenties

De essentie

De essentie is gespecialiseerd in gebiedsontwikkeling. Zij helpen publieke en private partijen bij het realiseren van projecten, van initiatief tot resultaat. Tegenwoordig heeft De essentie binnen gebiedsontwikkeling vaak te maken met de stikstofproblematiek.

De behoefte

Sinds 2019 is het een uitdaging om grote bouw- en infrastructuurprojecten te starten vanwege de stikstofproblematiek. Vooraf moet je kunnen aantonen en uitsluiten dat het project zorgt voor stikstofbelasting van de natuur. Door saldering, het overnemen van stikstofruimte van een ander bedrijf, wordt de maximale hoeveelheid stikstofdepositie niet overschreden. De essentie van het project is dat Tensing is gevraagd mee te denken over het inzichtelijk maken van de mogelijkheden binnen gebiedsontwikkeling.

De-essentie-met-logo

De oplossing

Om De essentie inzicht te geven in de salderingsberekeningen heeft Tensing een Stikstof Administratie Systeem (SAS) ontwikkeld. Het SAS helpt bij het uitvoeren en traceren van salderingsberekeningen.

Webinar

Samen met De Essentie hebben we een webinar gegeven over stikstofproblematiek binnen gebiedsontwikkeling. In dit webinar leggen Marieke van Helvoort en Ruud Broekman uit hoe De Essentie met de problematiek omgaat en hoe een Stikstof Administratie Systeem (SAS) kan helpen bij het automatiseren van salderingsberekeningen. FME Specialist Roeland zal ingaan op de FME oplossing die voor de Essentie is ontwikkeld.

Benieuwd naar het webinar? Vul het formulier in op deze pagina en ontvang de recording.

Benieuwd wat Tensing voor
jou kan betekenen?

Plan een sparringssessie met een van onze experts