GIS Consultancy voor gemeenten

Locatiedata speelt een hele grote rol in het dagelijkse werk van vrijwel alle afdelingen van gemeenten. Naadloze data-integratie tussen je GIS en andere systemen biedt heel veel kansen voor efficiëntiewinst bij processen in de buitenruimte. De hoeveelheid beschikbare data neemt onverminderd toe en daarmee ook de vraag naar samenwerking op datagebied, binnen en buiten de eigen organisatie.

 

Datagedreven werken

Datagedreven werken vraagt om een cultuuromslag. Hiervoor moet eerst de aanwezige data verzameld, gecontroleerd, samengevoegd, aangevuld opnieuw gecontroleerd en opgeslagen worden met behulp van data-integratiesoftware. Een vak apart dat wij tot in de puntjes beheersen.

Tensing is jouw partner als:

  • Je al je data consistent en centraal wil opslaan;
  • Je behoefte hebt aan geografische inzichten uit je data;
  • Jouw GIS-afdeling tijdelijk behoefte heeft aan extra capaciteit;
  • Je op de GIS-afdeling specifieke kennis mist over ArcGIS of FME- software;
  • Je het kennisniveau van je GIS-team structureel wil verbeteren;
  • Je het IT-landschap binnen het GIS-domein toekomstbestendig wil maken.
Plan een afspraak in met onze specialist voor een vrijblijvende telefonische kennismaking!

3D Digital Twin van jouw gemeente?

De vraag naar 3d Digital Twins van gemeenten neemt toe. De toekomst van geografische informatiesystemen krijgt een extra dimensie. 3D stadsmodellen worden steeds geavanceerd en functioneler. Actuele ontwikkelingen vanuit de omgevingswet en de energietransitie vragen om GIS-analyses waarbij de derde dimensie een rol speelt. De inval van zon- en schaduw, de invloed van hoge gebouwen op de efficiëntie van windenergie, met name bij het analyseren van duurzame ontwikkeling biedt 3d uitkomst.

Tensing en haar moederbedrijf Avineon hebben ruime ervaring met het faciliteren van digital twins. Samen met onze partners hebben we een bijdrage geleverd aan de 3D visualisaties van onder andere de gemeente Den Haag, Rotterdam en Groningen. Details vind je in de onderstaande casetudies!

Onze best practices bij gemeenten

Tensing is Esri Gold Partner
Tensing is FME Silver Partner

Gecertificeerde GIS Consultant nodig?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak!