Gerard-Jan Vonk

Senior GIS Consultant

Ik ben sinds 1999 werkzaam bij Tensing. Sinds het begin werk ik in de nutssector en dat doe ik nog steeds met heel veel passie, plezier en gedrevenheid. In mijn eerste jaren heb ik ervaring opgedaan met Bentley Microstation en met de invoering van een pakket voor het uitvoeren van Gasnetberekeningen. Daarna heb ik een aantal jaren Smallworld GIS consultancy werkzaamheden verricht bij een groot energiebedrijf in Zuid-Holland. 

Na deze projecten ben ik ArcGIS implementaties gaan uitvoeren op projectmatige basis. Eerst als senior consultant, later als technisch projectleider en nu werk ik hoofdzakelijk als teamleider en projectleider, steeds regelmatiger op basis van Agile-scrum.

De dagelijkse ambitie om de uitdagingen waar te maken

Van alle “fysieke netwerken” in de energiesector heb ik door de jaren heen veel domeinkennis opgedaan. Hoe werken deze bedrijven? Hoe zijn de processen ingericht en hoe is de informatievoorziening ingeregeld? En, hoe functioneren de gas-, elektriciteit- en waternetwerken?

Mijn talenten komen tot uiting in planmatig werken, organiseren, coördineren en de dagelijkse ambitie om de uitdagingen waar te maken. Hierbij sterk rekening houdend met standaard functionaliteit van de gebruikte software, budget van het project en de planning. Daarnaast is het erg prettig om met het team gezamenlijk een project op te leveren aan de klant en daarmee tot een succesvol einde te brengen.

Carriere

Mijn afstudeeropdracht bij Energiebedrijf Haarlem heeft geleid tot mijn eerste baan. Daarna heb ik mijn carrière vervolgd bij Energie Noord West (later opgegaan in NUON) en Tensing. Na voornamelijk  beheerwerkzaamheden in de eerste twee jaren bij Tensing, ben ik als consultant projecten op klantlocatie gaan uitvoeren. Dit doe ik nog steeds met heel veel zin en passie. In onze opdrachten zit altijd veel afwisseling en dynamiek en de softwareontwikkelingen gaan de laatste paar jaar erg snel.

Sporten in de buitenlucht

Sporten in de buitenlucht, dat is wat ik het liefste doe. Dit zijn de sporten windsurfen, wielrennen en schaatsen. Windsurfen doe ik al vanaf mijn 15e. Verder ben ik als trainer/elftalleider betrokken bij het voetballen van onze twee zoons en ga ik graag kijken bij het hockey en schaatsen wat onze oudste dochter beoefent.

Vaak komt het in mijn sporten aan op doorzetten en duurinspanningen. Meerdere keren heb ik de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee geschaatst (200km) en met wielrennen mag ik ook graag een tocht fietsen van 150 km. Doorzetten en niet opgeven, dat is wat ik daarin als uitdaging zie.

Afwisselend, uitdagend en leerzaam

Het werk bij Tensing ervaar ik als afwisselend, uitdagend en leerzaam. Verder heb je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en ruim voldoende mogelijkheden om je werk(dag), in overleg, flexibel in te delen.

Tensing heeft een gezonde ambitie om het beste GIS Consultancy bedrijf van Nederland te worden, te zijn en te blijven. Daarin staan partnerships hoog aangeschreven. Het doet goed om bij een organisatie te werken die Gold Partner is van Esri.

Met regelmaat komen we bij elkaar als team om nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen en om met elkaar te sparren over nieuwe kansen voor ons bedrijf om onze ambities waar te maken. Vast item is het jaarlijkse team event.

 

 

ArchiMate Certified Professional

Mijn talenten komen tot uiting in planmatig werken, organiseren, coördineren en de dagelijkse ambitie om de uitdagingen waar te maken.

Gerard-Jan Vonk

Gerard-Jan Vonk

GJVonk@tensing.com

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2019 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy