Patrick Koning

GIS Consultant

Op dit moment ben ik als Senior GIS Consultant werkzaam bij RIGD-Loxia in het Naiade project. Dit houdt in dat ik me met FME bezighoud om objecten uit drie verschillende databronnen samen te voegen tot zinvolle gegevens met waar mogelijk een grafische component. Tegelijkertijd maken we hierdoor inzichtelijk waar de data nog wat finetuning behoeft. 

Jarenlange ervaring als FME ontwikkelaar

Ik breng hiervoor mijn jarenlange ervaring als FME-ontwikkelaar in soortgelijke projecten. Ik heb oog voor detail en probeer FME zo professional mogelijk in de markt te zetten als ontwikkeltool. Hierdoor is er dus vraag naar standaarden en testmethodieken om de de software te kunnen laten concurreren met andere ontwikkeltools. Ik vind het een uitdaging om met FME beter te kunnen presteren dan met ontwikkeltools.

Carrière

Ooit ben ik in de bouw begonnen, maar na een paar jaar trok het cadtekenen op de pc mij toch meer aan dan buiten werken in weer en wind. Mijn interesse was meteen gewekt toen er problemen waren met de programmatuur en ik daar in kon duiken. Omdat ik dacht het beter zou moeten kunnen, ben ik begonnen met programmeren. Tijdens mijn werkzaamheden kwam ik in aanraking met FME en toen ik daarvan de kracht ontdekte was ik direct verkocht. Overal waar ik daarna ben ingezet heb ik FME gebruikt om de gevraagde opdrachten te kunnen verwezenlijken.

Kleinkinderen en voetbal 

Naast mijn passie voor FME heb ik als hobby mijn kleinkinderen die een wezenlijk deel uitmaken van mijn dagelijkse bestaan. Er gaat echt geen dag voorbij zonder telefonisch contact via skype of fysiek contact wat natuurlijk het leukste is. De pure reacties van de kleinkinderen zijn niet te evenaren. 

Daarnaast speel ik graag voetbal in de zaal om mijn conditie en fysiek een beetje op peil te houden. Met een zittend beroep en hobby’s als film en muziek beweeg ik anders te weinig.

Collega's die je uitdagen om mooie oplossingen te bedenken

Ik werk graag bij Tensing omdat mijn collega’s mij uitdagen om mooie oplossingen te bedenken. Al sparrende met deze collega’s komen er hele mooie oplossingen uit en dat is een uitdaging die ik graag aanga.

FME Certified Professional
Archimate Certified Professional

Ik vind het een uitdaging om met FME beter te kunnen presteren dan met ontwikkeltools.

Patrick Koning

Patrick Koning

PKoning@tensing.com

Over ons

Tensing maakt GIS-technologie toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Blijf op de hoogte

Esri ArcGIS

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Zo heb jij altijd inzicht in de actuele situatie.

Safe Software FME

Met FME verbind je eenvoudig honderden applicaties, transformeer je data op oneindig veel manieren en automatiseer je workflows.
© 2020 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy