Tim de Craecker

Geospatial Data Scientist

Carrière
Nadat ik afstudeerde als wiskundige en een jaar wetenschapsfilosofie studeerde aan de Universiteit Gent, was ik onderwijsassistent voor toegepaste wiskunde en deed ik onderzoek naar causale AI: causale AI is een verbeterde versie van de huidige AI op basis van voorspellende statistische modellen. Dit onderzoek was erg theoretisch, maar ik hou me nog steeds aan het principe om data algoritmes verklarend te maken. Ik ben onder de indruk van een AI-toepassing als Obsidentify die je de naam van plantensoorten vertelt op basis van een paar camerabeelden, maar die je niet op een voor mensen begrijpelijke manier vertelt hoe het tot dit resultaat is gekomen. Als je op excursie gaat met een botanicus zal hij je niet alleen de naam van de plant vertellen, maar je ook vertellen hoe je de plantensoort kunt identificeren. Deze studie uit het verleden helpt me nog steeds om recente ontwikkelingen in AI in perspectief te plaatsen. Op persoonlijk vlak zal ik me altijd de prettige ontspannen internationale omgeving op de universiteit herinneren. 

Daarna heb ik twee jaar in Polen gewerkt in Finance. Dit was een avontuur: verhuizen naar een nieuw land. Ik ontmoette mensen met verschillende culturele en artistieke achtergronden. Deze reis had grotendeels ook een positieve invloed.

Vrije tijd
Ik woon in de buurt van Brussel. Het is een complexe stad met voor- en nadelen, maar het is ook de plek waar ik goede vrienden heb gemaakt van over de hele wereld.

Ik ontspan me graag tijdens wandelingen in de natuur. Ik doe mijn best om bewuster om te gaan met natuurbescherming en het verbouwen van gezond voedsel. Daarom was ik blij dat ik dit jaar mee mocht werken aan een project voor het Vlaamse bosreservaat bij Tensing: Ik kijk nu met andere ogen naar de natuur en vind gemakkelijker mijn weg naar lokale activiteiten die onze relatie met de natuur verbeteren.

In een data-gedreven wereld vind ik het belangrijk dat we niet vergeten wat kunst en ambacht ons bieden. Persoonlijk ben ik dol geworden op het zelf maken van kleine meubels en tekenen met pastel. Het is een prachtig medium om een verhaal op een gevoelige manier te delen. Handvaardigheid is ook een geweldige activiteit om met elkaar in contact te komen.

Waarom Tensing?
Tensing deelde de focus op geo-data die ik zocht. Mijn indruk is dat we IT zien als ondersteuning van de klant, niet als doel op zich. 
Dat is een heel gezond perspectief. De materie waar ik aan heb gewerkt is heel boeiend: van stedenbouw en woningrenovatie tot natuurbescherming.

Het leven is kort en het is geen wedstrijd, doe je eigen unieke mooie ding in deze wereld.

Tim-de-Craecker

Tim de Craecker

tdecraecker@tensing.com