FME Flow van Safe Software (tot voor kort bekend als FME Server) voert data-integratiescripts uit die in FME Form gebouwd zijn. Flow is ontwikkeld om terugkerende processen automatisch te runnen. Bijvoorbeeld iedere 24 uur. Om alles uit de mogelijkheden van FME software te halen is een FME Flow-licentie absoluut noodzakelijk. 

Wat kun je met FME Flow?

Het ontwikkelen van GIS-data-integraties doe je in FME Form. Flow gebruik je om deze processen vervolgens uit te voeren. Dit gebeurt op basis van een planningstool. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen ’s nachts de data die nodig is voor een bepaald proces te synchroniseren. Wil je direct starten met het automatiseren van je Form-processen? Vraag hieronder dan een licentie aan!

FME Flow licentie

Voor wie is FME Flow geschikt?

FME Flow wordt veel gebruikt door organisaties met taken in de buitenruimte en/of assetbeheer, zoals overheden en nutsbedrijven.

Waarvoor gebruik je FME Flow?

Je gebruikt FME Flow om terugkerende data-integratieprocessen te automatiseren. Met FME Form ontwerp je scripts op basis van standaardfunctionaliteiten. Met Flow Hosted kun je inplannen hoe vaak en wanneer de datasynchronisatie plaatsvindt. 

Hoeveel processen kan ik automatiseren met FME Flow?

Het aantal scripts dat je tegelijk kunt draaien hangt af van het aantal engines dat je aanschaft bij je licentie. Eén engine kan één proces tegelijk uitvoeren. Je kunt ervoor kiezen om processen te prioriteren, waardoor kritische processen altijd voorrang krijgen. Vanuit de praktijk weten we dat je minimaal twee engines nodig hebt, zodat je twee processen tegelijk uit kunt voeren. Dit is met name van belang als je met realtime data werkt.

Heb ik FME Flow, Flow Hosted of Form nodig?

FME Form vormt de basis voor je FME-configuratie. Dat is de tool waarin je workspaces bouwt. Je hebt altijd minimaal één Form-licentie nodig.

FME Flow en Flow Hosted voeren beiden de in Form gemaakte FME-scripts uit. Het verschil tussen beide tools is de gekozen opslagvorm. Flow installeer je op je eigen pc en alle in FME gebruikte data wordt opgeslagen op je eigen server. Bij Flow Hosted gebeurt dit in de cloud. Organisaties die vanuit veiligheidsoverwegingen een voorkeur hebben voor een servergerichte oplossing, kiezen daarom vaker voor Flow dan voor Flow Hosted.

Meer informatie over FME Flow Hosted of FME Form vind je op onderstaande pagina's!

FME uitproberen?

Wil je kennismaken met het FME platform zonder te betalen voor de software?

Start dan de FME proefperiode!