ArcGIS Enterprise

Het klassieke beeld van ArcGIS Enterprise: een server in de kelder van je eigen organisatie, beschermd door een hardware firewall. Voor met name organisaties die de openbare orde moeten handhaven onder strikte wettelijke voorwaarden is dit een hele veilige keuze. En ja, dit beeld kan kloppen, maar vandaag de dag is er nog veel meer mogelijk met ArcGIS Enterprise.

De hybride mogelijkheden tussen on premise en cloud maken van ArcGIS Enterprise een flexibel product waarmee je op maat wensen waar kunt maken. Veilig, snel en bruikbaar voor interne stakeholders door je gehele organisatie. Tensing is Esri Gold Partner en helpt je graag bij het optimaliseren van jouw ArcGIS Enterprise-omgeving. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Plan hieronder een vrijblijvend adviesgesprek.

PLAN ADVIESGESPREK

AVG-compliant met ArcGIS Enterprise

Sinds 2020 is het mogelijk om ervoor te kiezen om je ArcGIS clouddata buiten de VS op te slaan en daarmee te voldoen aan de AVG. Dit maakt een hybride setup met ArcGIS Enterprise net zo veilig als een setup waarin al je data op een server in eigen beheer staat. Heb je vanuit je eigen organisatiebeleid toch de voorkeur voor een volledige on premise setup? Ook dat is en blijft uiteraard mogelijk!

Kracht van on premise en cloud

De grote kracht van Enterprise zit hem in meer dan goed beveiligde gegevens. Een hybride set-up van je ArcGIS Enterprise-architectuur combineert de voordelen van on premise en cloudgebaseerd werken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om pieken in je GIS-gebruik op te vangen met cloudservers die binnen Europa gehost worden. Of je kiest ervoor om gegevens zonder privacywaarden in de cloud op te slaan en overige gegevens op een server die door je eigen organisatie gehost wordt.

Two men standing in a server room doing hardware checkups

Ook op gebied van kostenbesparing kan een hybride setup de juiste keuze zijn. Het onderhouden van je eigen servers kan uiterst kostbaar zijn. Door een gedeelte van je data op cloudservers onder te brengen kun je kosten besparen. Met een gedegen strategie is een hybride aanpak voor het merendeel van organisaties dé beste weg. Onze GIS Consultants helpen je graag bij het vinden van de juiste strategie.

Integratie met je Business Intelligence

Geografische Informatiesystemen worden steeds meer geïntegreerd met andere databronnen. De wereld van Business Intelligence omarmt de mogelijkheden van locatiedata meer en meer. Bij Tensing verwachten we dat dit de komende jaren alleen maar verder gaat toenemen. Een goede integratie met softwarepakketten zoals Power BI, Cognos en Tableau is mogelijk en biedt daarmee nieuwe inzichten op basis van locatiecomponenten.

Besluitvorming op basis van locatiedata

ArcGIS Enterprise is het uitgelezen platform om op veilig opgeslagen data te delen met stakeholders van binnen en buiten je organisatie. Het platform kent zeer geavanceerde mogelijkheden voor het maken van interactieve digitale kaarten en 3D visualisaties. Aan de hand hiervan kunnen stakeholders met én zonder GIS-voorkennis gedegen beslissingen nemen op basis van data.

Realtime locatiedata

Voor organisaties die een grote rol spelen in de openbare veiligheid is realtime locatie-informatie absoluut noodzakelijk. ArcGIS Enterprise is bij uitstek het platform om realtime oplossingen te implementeren. Het gewicht van een realtime datastroom is zwaar. De performance is in een ArcGIS Enterprise-omgeving goed te beheersen, hoewel er altijd meerdere factoren zijn die meespelen bij het hooghouden van de performance.

Security camera recording two young men on the street

Daarnaast is het met name voor live camerabeelden extra belangrijk dat de datastroom extreem goed beveiligd is. ArcGIS Enterprise biedt uitgebreide encryptiemogelijkheden om inbreuken op je datastroom nagenoeg onmogelijk te maken.

ESRI Gold Partner

Tensing is een ESRI Gold Partner en heeft de afgelopen jaren projecten afgerond bij verschillende organisaties. In onze kennisbank vind je best practices van Tensing!

Ook interessant voor jou

Wil je alles uit ArcGIS Enterprise?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!

Deze organisaties zijn klant bij Tensing