ArcGIS Online

Een digitale kaart is een uitstekend communicatiemiddel om collega’s, klanten, burgers en bedrijven te informeren. ArcGIS Online is een Software as a Service (SaaS)-oplossing die volledig vanuit die gedachte opereert. Het is een toegankelijk platform waarmee je verbinding kunt zoeken binnen en buiten je organisatie.

Het grootste voordeel van ArcGIS Online is dat de leercurve minder steil is dan die van ArcGIS Pro. Dit kan de samenwerking met interne stakeholders met minder GIS-kennis eenvoudiger maken.

Ook de samenwerking tussen je GIS-afdeling en de rest van je organisatie verbeteren? Plan dan een vrijblijvende afspraak in met één van onze specialisten. We denken graag met je mee!

PLAN ADVIESGESPREK

ArcGIS Online Apps op maat 

Bij overheden, nutsbedrijven, infrastructurele organisaties en ook in de bouwwereld speelt locatiedata een centrale rol in de dagelijkse business. ArcGIS Online biedt een oneindig aantal mogelijkheden ter ondersteuning van medewerkers in het veld en/of op straat. Apps als FieldMaps, Survey123, Workforce en ArcGIS Navigator zijn speciaal ontwikkeld om hen te ondersteunen.

In de dertig jaar dat Tensing bestaat hebben we geleerd dat geen GIS-gerelateerde wens hetzelfde is. Weliswaar valt er veel te leren van best practices van vergelijkbare organisaties, toch zijn er altijd factoren die ieder GIS-project uniek maken. De App-ontwikkelmogelijkheden van ArcGIS Online sluiten hier naadloos op aan. Het is mogelijk om één van bestaande Apps aan te passen aan de wensen van jouw organisatie.

Man checking out building plan on a tablet standing in a field

Het is ook mogelijk om een op maat App te configureren in ArcGIS Online, bijvoorbeeld ter ondersteuning van je veldwerk, assetbeheer of milieumonitoring. Je hoeft hiervoor geen kennis te hebben van  programmeertalen. Om hele complexe wensen op maat te configureren kan het wel zijn dat je hulp nodig hebt van een ervaren GIS Consultant.

Dashboarding als communicatiemiddel

De relatie tussen locatie en informatievoorziening vanuit de overheid is tijdens de coronacrisis enorm toegenomen door interesse in het coronadashboard. Deze piek is inmiddels voorbij. Toch is dit geen op zichzelf staande hype. Het locatiegedreven dashboard als communicatiemiddel richting burgers en bedrijven is een trend die zich, in onze visie, doorzet in de komende jaren.

De heatmap is één van de meest krachtige visuele communicatiemiddelen om een complexe boodschap goed binnen te laten komen bij de ontvanger. Ze zijn nu online al te vinden: misdaad-, recreatie, verkeersongevallen- en mobiliteitsheatmaps. Bij Tensing verwachten we dat ook dit een steeds gangbaarder communicatiemiddel gaat worden. De Heatmap Renderer in ArcGIS Online maakt het mogelijk om een heatmap te maken op basis van een grote dataset. Via een ArcGIS Storymap is het vervolgens openbaar te delen.

Flexibele schaalbaarheid dankzij de cloud

Werken in de cloud heeft voor- en nadelen, zoals alle keuzes voor- en nadelen. Vanuit Tensing raden we organisaties aan om de voordelen van de cloud te combineren met de voordelen van on premise- en/of deskopgericht werken. Voor kleinere en middelgrote organisaties is de combinatie ArcGIS Pro en Online zeer aan te raden omdat dit geavanceerde analysemogelijkheden combineert met de voordelen van de cloud.  

Man and woman standing in a server room

Business en Location Intelligence

Data is het nieuwe goud. Dat besef is alles behalve nieuw. Integraal bezig zijn met alle beschikbare data is echter zeker niet eenvoudig. ArcGIS Online is gebouwd voor samenwerking, en dit houdt niet op bij veldwerkers, GIS-analisten en andere specialisten waarbij locatie traditioneel gezien een grote rol in hun werk speelt. Door bestaande API’s in te zetten of op maat een API te bouwen kun je data vanuit alle hoeken van je organisatie samenbrengen. In de praktijk gebeurt dit al veel met koppelingen naar CMS-, CRM- en ERP-systemen.

ArcGIS Online biedt een groot aanbod aan gestandaardiseerde API's. Uit onze ervaringen blijkt dat er bij het koppelen van systemen vaak maatwerk nodig is. Maatwerk dat overigens zeker de moeite waard is, want het samenbrengen van al je databronnen kan leiden tot nuttige inzichten voor strategische- en beleidsmatige keuzes van je organisatie.

ESRI Gold Partner

Tensing is een ESRI Gold Partner en heeft de afgelopen jaren projecten afgerond bij verschillende organisaties. In onze kennisbank vind je best practices van Tensing!

Ook interessant voor jou

Wil je alles uit ArcGIS Online halen?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!

Deze organisaties zijn klant bij Tensing