Alex van der Pennen

FME Technology Specialist

Hallo! Mijn naam is Alex van der Pennen (1989) en ik ben op 2 januari 2023 begonnen bij Tensing.

Carrière

Ik heb het altijd leuk gevonden om nieuwe dingen te leren. Toen ik begon met mijn studie dacht ik altijd dat mijn carrière zich zou ontwikkelen in natuurwetenschappen. Ik vond het leuk om middelbare scholieren bijles te geven in natuurkunde en wiskunde. Gaandeweg ontdekte ik dat overal waar we kijken interessante dingen te ontdekken zijn.

In 2015 begon ik mijn carrière in overheidsadministratie en cartografie. Ik werkte enige tijd als projectcoördinator. Tijdens deze functie werkte ik aan projecten waarbij veel tijd werd besteed aan het bekijken van luchtfoto's. Op deze manier kreeg ik veel van Nederland te zien. 

Gaandeweg ontdekte ik de wereld van geodata, FME en GIS, en hoe deze gebruikt kunnen worden ter ondersteuning van allerlei vakgebieden. Vooral in het publieke domein zijn het prachtige hulpmiddelen. Voor mij is geodata-ondersteuning een win-win situatie; ik kan onze klanten voorzien van de ruimtelijke hulpmiddelen die nodig zijn om weloverwogen beslissingen te nemen en voor onze wereld te zorgen. Ondertussen mag ik puzzels oplossen en leren hoe de wereld werkt. 

Buiten kantoor

Als de zon schijnt ga ik graag buiten skeeleren. Ik ben niet zo'n schaatser, maar buiten op het beton voelt het heerlijk om snelheid te maken op die wieltjes. Binnen doe ik graag 'de gebruikelijke' dingen zoals Netflix kijken of videogames spelen. Ik speel af en toe piano, en besteed veel tijd aan het bestuderen van de Japanse taal. Het fascineert me hoe anders die werkt dan onze westerse talen.

Waarom Tensing?

Voor mij is het belangrijk dat de tijd die ik besteed aan dagelijks werk de wereld op een of andere manier verbetert. Ik ben nu een paar jaar ambtenaar en ik heb dit werk altijd leuk gevonden. Tensing heeft veel klanten binnen het publieke domein en dat geeft mij de kans om werk te doen waar ik voldoening uit haal. Door voor Tensing te werken, hoop ik kennis te maken met deze organisaties en hen te helpen hun doelen te bereiken.

Natuurlijk zijn thuisbasis en persoonlijke ontwikkeling ook erg belangrijk. Tot nu toe lijkt Tensing me een uitstekende groep mensen die allemaal bereid zijn elkaar te helpen en het werk wat we doen leuk te maken.

Als we beginnen te leren ontdekken we dat er zoveel is dat we niet weten, en dat is goed.

Alex-van-der-Pennen-hobby

Alex van der Pennen

avanderpennen@tensing.com