Cas Thoonsen

Esri Technology Specialist

Wie ben ik?
Mijn naam is Cas. In juni 2021 ben ik bij Tensing begonnen als Young Professional en inmiddels heb ik mezelf ontwikkeld tot Esri Technology Specialist.

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door kaarten; Op de peuterspeelzaal keek ik al in atlassen en op de basisschool kende ik zo goed als de hele Bosatlas uit mijn hoofd. Deze fascinatie heeft zich na de middelbare school vertaald in een Bachelor Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hier merkte ik dat in de wereld van de fysische geografie de kaarten me toch het meest bleven intrigeren. Daarom ben ik daarna met mijn Master GIMA begonnen met daarin GIS als moderne vorm van cartografie.

Wat doe ik nog meer?
Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan muziek. Een groot deel daarvan zit in het produceren en draaien van allerlei verschillende genres. Als ik niet met eigen projectjes bezig ben ga ik ook graag naar concerten en festivals. Heeft dit raakvlakken met GIS consultancy? Ja hoor! Bij een dj-set is het gebruikelijk om met de klant in gesprek te gaan over de muziekkeuze. Deze voorkeur gebruik je als basis je aan de slag terwijl je zelf nog een aantal nummers toevoegt waarvan je uit eigen ervaring weet dat ze gaan werken op het feest. Zo kom je uiteindelijk op een selectie waar zowel de klant als de feestgangers tevreden mee zijn. Dit zou je ook kunnen toepassen in de GIS-wereld waar je altijd zoekt naar de beste oplossing voor klant en gebruiker. Naast me bezighouden met muziek, ga ik ook graag een rondje hardlopen of wielrennen (bij mooi weer).

Waarom Tensing?
Tensing is voor mij een fijne plek om te starten, omdat je veel ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. Het is daarnaast een organisatie is waar de lijnen kort zijn en je makkelijk contact legt met collega’s. Daarnaast weet ik dat het team van Tensing diepgaande kennis van ESRI ArcGIS en FME bezit. Dit geeft mij de mogelijkheid om van ervaren collega’s te leren en de zekerheid van een goed team achter de hand.

Spatial problems require spatial solutions