Dirk Boerhout

FME Technology Specialist

Nadat ik via een oud studiegenoot in contact was gekomen met Tensing ben ik in april 2022 begonnen als Young Professional. Ik ben cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en heb een maand daarvoor mijn master Geographic Information Management & Applications behaald, maar starten in de functie van Young Professional betekende dat ik nog niet klaar was met studeren. In de eerste maanden studeerde ik voor de nodige kennis om certificeringen te behalen in ArcGIS Pro, FME Form en Flow, maar ook Python en Agile Scrum methodologieën, terwijl ik begeleid werd door de GIS experts bij Tensing. 

In deze periode ben ik ook aan de slag gegaan bij ProRail, een klant van Tensing. Een organisatie waar state-of-the-art ArcGIS en FME infrastructuur en processen aanwezig zijn, maar waar ook volop nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Een boeiende eerste professionele GIS omgeving waar ik ervaring heb opgedaan als FME ontwikkelaar en server beheerder, werkend met Agile Scrum methodieken. Meer recentelijk heb ik gewerkt aan een spannende nieuwe opdracht, werken in een projectteam bij onze klant TenneT, het ontwerpen en implementeren van het ArcGIS Utility Network om al hun assets te beheren. Het grootste deel van mijn vrije tijd besteed ik aan mijn passie voor muziek; concerten bezoeken, elektronische muziek produceren, DJ'en of gitaar spelen in een band, allemaal geweldige manieren om tot rust te komen!

Na een geweldige start en nu up and running, breid ik mijn GIS-kennis nog elke dag uit. Bij Tensing krijg je de vrijheid om je carrière te ontwikkelen naar je eigen professionele interesses en de tools om dat effectief te doen. In de toekomst hoop ik te blijven werken aan het implementeren van duurzame oplossingen voor hedendaagse uitdagingen in de fysieke ruimte, met een speciale interesse in energie en transport. Ik geloof dat een goed begrip van ruimtelijke relaties en een vaardige omgang met ruimtelijke gegevens een grote bijdrage kunnen leveren aan het duurzaam beheer van onze omgeving, vooral in een klein land als Nederland.

Ik geloof dat een goed begrip van ruimtelijke relaties en een vaardige omgang met ruimtelijke gegevens een grote bijdrage kunnen leveren aan het duurzaam beheer van onze omgeving, vooral in een klein land als Nederland.

Dirk-Boerhout-hobby

Dirk Boerhout

dboerhout@tensing.com