Egge-Jan Pollé

Esri Technology Specialist

Ik ben Egge-Jan Pollé (1969) en heb in het voorjaar van 2016 mijn plek gevonden als GIS Consultant bij Tensing GIS Consultancy B.V. De sfeer, de teamgeest en de duidelijke productfocus: het zijn allemaal factoren die maken dat je als Tensing-consultant boven jezelf uitstijgt. Het geheel is groter dan de som der delen. En dat komt natuurlijk aan de klant ten goede: met een consultant van Tensing haal je méér in huis…

In meer dan vijftien jaar heb ik mij ontwikkeld tot een adviseur op het gebied van Geo-ICT die graag de verbinding legt tussen techniek en eindgebruiker. Want voor een organisatie is het beschikken over een Geografische Informatiesysteem immers geen doel op zich. Het organisatiebreed inzetten van GIS dient ertoe om medewerkers te faciliteren. De eindgebruiker heeft informatie nodig – antwoorden op vragen in zijn of haar dagelijks werk – en Geo-ICT is daarbij een middel. Goede instructie aan de dagelijkse gebruikers is dan ook zeer belangrijk. En het is altijd mooi om te zien als iemand – na een korte uitleg – ontdekt dat hij of zij met dat nieuwe GIS-systeem inderdaad snel en efficiënt de juist informatie kan vinden.

Zonder geografie ben je nergens

Ik ben opgeleid als sociaal geograaf aan de Universiteit Utrecht. Na mijn afstudeeronderzoek in Bolivia en een dienstverband van enkele jaren bij de Nederlandse Spoorwegen, heb ik vanaf het begin van deze eeuw mijn carrière voortgezet in de ICT-sector. Eerst als software tester, maar al snel als GIS consultant. Ik heb mijn sporen verdiend op Nederlandse markt als consultant bij NedGraphics en daarna een aantal jaren internationaal als trainer en adviseur bij Pitney Bowes, de leverancier van MapInfo Professional.

Focus en specialisatie

Bij Tensing leggen we de nadruk op de producten van Esri en Safe Software. Deze focus en specialisatie is zeer belangrijk, dat zien wij ook aan de reacties uit de markt, maar het is ook nuttig om de geboden oplossingen in een breder perspectief te kunnen plaatsen. Ik ben dan ook niet alleen een gecertificeerd Esri professional, maar heb – net als al mijn collega’s – kennis van meerdere GIS-pakketten.

Problemen zijn er om opgelost te worden. Vanuit deze instelling ben ik ook altijd op zoek naar werkbare oplossingen voor onze klanten.

Film, theater en cultuur

 In mijn vrije tijd kun je mij vaak vinden in de bioscoop of in de schouwburg. Naast film en theater heeft ook reizen – andere culturen ontdekken – mijn grote belangstelling.

 

 

Esri Certified Professional
ISTQP Certified Tester
Professional Scrum Master
Scrum Product Owner

In meer dan vijftien jaar heb ik mij ontwikkeld tot een adviseur op het gebied van Geo-ICT die graag de verbinding legt tussen techniek en eindgebruiker.

Egge-Jan Polle

Egge-Jan Pollé

EJPolle@tensing.com
Kennishub

Lees de blogs van Egge-Jan