Elko Langhout

Esri Technology Specialist

Ik ben Elko Langhout en ik werk sinds april 2022 bij Tensing als Esri Technology Specialist.

Carrière
Mijn eerste kennismaking met GIS was als vak tijdens mijn studie Aard- en Milieuwetenschappen aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik vond het leuk genoeg om het serieus te overwegen als afstudeerrichting voor mijn MSc aan de Wageningen Universiteit, maar in plaats daarvan koos ik voor Earth & Environment, met GIS vakken waar mogelijk. Daarna werkte ik vijf jaar als GIS-specialist bij de Provincie Utrecht, waar ik onder andere de eer had om mee te werken aan de nominatie van de Hollandse Waterlinies als UNESCO Werelderfgoed.

Vrije tijd
Op dit moment woon ik samen met mijn vrouw in Nieuwegein. In mijn vrije tijd doe ik graag aan theater (meestal op toneel, hoewel ik ook een rol heb gehad in de webserie Geina, gemaakt voor het 50-jarig bestaan van Nieuwegein). Een paar jaar geleden heb ik ook bakken opgepakt, evenals coöperatief bordspellen spelen en op de fiets de prachtige natuur van Utrecht in me opnemen. En naar heavy metal luisteren, dat is het beste muziekgenre! \m/

Waarom Tensing?
Er is veel technische expertise binnen Tensing waar je zowel van kunt leren als je eigen expertise kunt delen. De verscheidenheid aan klanten in verschillende sectoren zorgt ook voor gevarieerde ervaringen en volop mogelijkheden om geleerde lessen van de ene plek naar de andere te brengen.

GIS en bakken hebben meer gemeen dan je denkt! Beide vereisen precisie en als je het goed doet, kun je er veel mensen blij mee maken!

Elko-Langhout-hobby

Elko Langhout

elanghout@tensing.com