Emile Mahabub

Esri Technology Specialist

Mijn naam is Emile en ik ben net begonnen (vanaf 1 juni 2021) met werken bij Tensing als Esri Technology Specialist.

Carrière 
Ik heb een bachelor in milieuwetenschappen en heb meer dan 5 jaar gewerkt op het gebied van ecologie voor natuurbehoud. Daarna heb ik een Joint European Master in GIS en Remote Sensing gedaan met een focus op Natural Resources Management. Sinds het afronden van mijn Master heb ik een korte periode gewerkt als onderzoeker in een project dat Remote Sensing probeerde te integreren op het gebied van landbouw (opbrengstschatting, stressdetectie). De laatste 4 jaar heb ik voor NieuwlandGeo gewerkt als GIS Expert.

Vrije tijd
Ik kom oorspronkelijk uit Bangladesh en woon sinds 2015 in Nederland. Ik woon in een klein dorpje genaamd Heelsum (het ligt tussen Arnhem en Wageningen) met mijn vrouw Natasha en onze dochter Freya. Met een peuter heb ik niet veel tijd voor hobby's, maar vroeger las ik veel en ik heb een aantal jaren (toen ik nog in Bangladesh was) aan wildlife fotografie gedaan. Ik hou van koken (veel) en probeer altijd nieuwe dingen te koken (helaas kan ik helemaal niet bakken). Sinds vorig jaar gebruik ik mijn camera weer vaker en ga ik vaak wandelen met de camera om foto's van vogels te maken. Ik hou er ook van om te reizen en nieuwe culturen, nieuw eten en nieuwe smaken te ervaren, maar dat is een tijdje in de wacht gezet. Zo, dat ben ik in een notendop.

Waarom Tensing?
Tijdens mijn gesprekken met Tensing kwam ik meer te weten over het werk van Tensing en het soort klanten waar Tensing mee werkt. Ik vond Tensing een bedrijf dat medewerkers de mogelijkheid biedt zich te ontwikkelen en te groeien terwijl ze in verschillende projecten werken. Dat trok me erg aan. Ik dacht dat het een passende stap zou zijn voor mijn carrière en om meer te werken met ESRI en FME platformen en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

 

Dat is een moeilijke :) , maar ik sta er altijd voor open om meer te leren en te groeien zodat ik mezelf kan verbeteren.

Emile-Mahabub

Emile Mahabub

emahabub@tensing.com