Erik Groen

Young Professional

Hi! Mijn naam is Erik Groen en ik ben sinds april 2023 bij Tensing werkzaam als Young Professional. 

Carriére
Tijdens mijn studie Landscape and Environment Management ben ik in aanraking gekomen met GIS-software. Dit vond ik zo interessant en leuk, dat ik mij hierin heb gespecialiseerd (met een minor Ruimtelijke Informatie Technologie). Vervolgens heb ik deze kennis in de praktijk mogen toepassen bij mijn afstudeerstage bij PWN. Hier heb ik voornamelijk gewerkt met het ArcGIS platform en FME. 

Na mijn studie ben ik bij Alliander aan de slag gegaan om assets te registreren en op de kaart te zetten in Smallworld. Denk hierbij aan de grootschalige elektriciteitsnetten (compleet met elektriciteitshuisjes), alsmede aan de elektra en gas aansluitingen bij woningen en/of bedrijven.

Vrije tijd
Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd bezig te zijn met wandelingen en het bekijken van series/films. Daarnaast ben ik regelmatig aan het sporten, zo speel ik bijvoorbeeld in een vriendenteam bij een lokale voetbalclub. 

Waarom Tensing?
De vele ontwikkelmogelijkheden - op zowel technisch als persoonlijk vlak - bij Tensing zijn voor mij een belangrijke reden geweest om voor Tensing te kiezen. Daarnaast sprak mij het doel om klanten te helpen bij vraagstukken met ruimtelijke data met behulp van het ArcGIS-platform en FME erg aan. Door de persoonlijke aandacht en fijne werksfeer voel ik mij echt onderdeel van de organisatie. 

Gis niet zomaar naar een oplossing van een vraagstuk, maar maak gebruik van ArcGIS en FME ;)