Ewout Oonk

FME Technology Specialist

Hoi, ik ben het, Ewout. In januari 2023 heb ik me bij het Tensing team aangesloten als FME Technology Specialist.

Carrière

Ik heb altijd van geografie en kaarten gehouden. Na kennismaking met GIS tijdens mijn studie in Wageningen, ben ik aan mijn GIS-carrière begonnen bij Waterschap Rivierenland. Daar heb ik 2,5 jaar gewerkt aan het verbeteren van de datakwaliteit van het watersysteem, bodemgegevens en de voorbereidingen van de Omgevingswet.

Na een zijsprong naar de wereld van e-commerce als back-end software developer bij Mantel.com besloot ik mijn ervaring met data en GIS te combineren in de rol als FME Specialist bij Tensing.

Naast mijn professionele leven als GIS-specialist hou ik ervan te experimenteren en dingen te bouwen, bijvoorbeeld door code te ontwikkeling voor open-source fietsuitwisseling.

Vrije tijd

Ik ben geboren in de mooie stad Deventer en vond het altijd al leuk om buiten te zijn en op onderzoek uit te gaan. In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen op mijn racefiets, zwemmen of wandelen in de natuur. Als het pijpenstelen regent kun je me thuis vinden terwijl ik podcasts luister of bordspellen speel. Tijdens mijn reizen, bij voorkeur naar bergachtige gebieden, neem ik waar mogelijk mijn camera mee.  Momenteel woon ik in de Betuwe in een klein dorp nabij Wageningen.

Waarom Tensing?

De open en ondersteundende sfeer trok me direct aan. Een ander pluspunt is de hoeveelheid ervaring die binnen de organisatie aanwezig is en focust op kennisdeling.

De puzzel oplossen door GIS en creativiteit met elkaar te verbinden.

Ewout-Oonk

Ewout Oonk

eoonk@tensing.com