Fernando Fernandes

FME Technology Specialist

Mijn naam is Fernando, ik kom uit Brazilië en werk sinds augustus 2023 bij Tensing als FME Technology Specialist.

Carrière
Ik heb een bachelor in milieutechniek en na mijn afstuderen ben ik gaan werken als milieuanalist bij de overheid. GIS maakte al deel uit van mijn verantwoordelijkheden, waardoor ik meer geïnteresseerd raakte in het onderwerp. Ik begon met het onderzoeken van MSC-programma's en in 2017 besloot ik een MSc in Geo-Information Science and Earth Observation te volgen met een specialisatie in Natural Hazards, Risk and Engineering aan de Universiteit Twente in Enschede. Na mijn afstuderen besloot ik dat ik mijn carrière in Nederland wilde beginnen. Ik begon te solliciteren naar banen in het veld en kwam terecht als GIS Data Engineer bij Here Technologies, waar ik tot juli 2023 werkte.

Bij Here Technologies werkte ik voornamelijk met database management en het onderhouden van flow processes om kwaliteits data te leveren die in de interne database kunnen worden opgenomen. Het gebruik van FME en SQL behoorde tot mijn dagelijkse bezigheden en ik wilde mijn kennis in dergelijke tools verder ontwikkelen. Daarom ben ik gaan kijken naar mogelijkheden om dergelijke vaardigheden te ontwikkelen en zo vond ik Tensing.

Vrije tijd
Ik woon momenteel in Eindhoven en in mijn vrije tijd sport ik graag, ga ik naar de film en spreek ik af met vrienden voor een bordspel of een biertje. Mijn hele familie woont in Brazilië, dus ik ben van plan ze minstens een keer per jaar te bezoeken en ook te genieten van het geweldige eten en de plaatsen die mijn land te bieden heeft. Ik hou ook van reizen en andere culturen en eten leren kennen. Mijn favoriete keuken is Italiaans en een van mijn favoriete steden is Barcelona. Ik speel ook graag wat videogames wanneer ik tijd heb.

Waarom Tensing?
Wat mij aansprak bij Tensing is hoe het bedrijf investeert in haar medewerkers. Professioneel en persoonlijk merkte ik dat er constant ondersteuning is, wat ons gemotiveerd houdt. De verscheidenheid aan projecten en klanten is ook een ander belangrijk punt, waardoor ik mijn kennis van tools en vaardigheden in de GIS-wereld kan uitbreiden en opdoen.

Mijn eerste indruk was geweldig. Onboarding was een goede manier om meer te weten te komen over het bedrijf, wat we kunnen verwachten en om nieuwe collega's te ontmoeten.

"The great art of learning is to understand but little at time" - John Locke

Fernando-Brenner-Fernandes-hobby

Fernando Fernandes

ffernandes@tensing.com