Guus Beerkens

Esri Technology Specialist

Hoi! Ik ben Guus Beerkens, geboren in 1997 in Delft, en ik werk sinds Juni 2023 bij Tensing. Ik ben begonnen in de rol Associate Esri Specialist.

Carrière 
Ik begon met studeren aan de Wageningen University and Research met de Bachelor Bos- en Natuurbeheer. Tijdens die studie ben ik voor het eerst bekend geraakt met GIS en ArcGIS, en heb ik mij dat snel eigen gemaakt. Ik stond als snel bekend als degene die 'wist hoe GIS werkte'. In mijn derde jaar besloot ik me verder te gaan verdiepen in GIS door de GIS-minor te volgen.

Na het afronden van mijn Bachelor startte ik aan een dubbele Master-opleiding, in zowel GIS als Bos- en Natuurbeheer. Na dit een jaar gecombineerd gevolgd te hebben besloot ik me helemaal te richten op GIS en mij hier in te specialiseren, wel met de focus op natuurbeheer. Ik heb me vooral gericht op de meer technische kant van GIS, met name programmeren en statistiek. Ik ben afgestudeerd met twee onderzoeken naar het gebruik van puntenwolken voor onderzoeken naar individuele bomen in het bos.

Na mijn afstuderen heb ik anderjaar gewerkt voor een groen adviesbureau, waar ik de aangewezen GISser was. Na die periode was het tijd om door te stromen naar de volgende uitdaging: Tensing.

Vrije tijd
Op werk richt ik me op GIS, dus daarbuiten val ik weer terug op mijn natuurkant. Ik ben praktisch opgegroeid op de waterscouting en dus een fanatiek zeiler. Ik heb door bijna heel Nederland gevaren en ik geef ook nog steeds training aan andere beginner-zeilers.

Wandelen en kamperen vind ik ook heerlijk om te doen; ik zoek met regelmaat het bos en de natuur op voor een stevige wandeling. Zodra ik een goede verrekijker heb, durf ik mezelf ook een heuse vogelspotter te noemen. Ik heb ook de luxe dat ik pal in een Natura-2000 natuurgebied mag wonen, vlak naast de Rijn. Een kopje thee in de achtertuin is al snel genoeg om mij tevreden te houden, zo in de natuur.

Waarom Tensing?
Tensing trok me aan omdat het hele bedrijf gericht is op GIS; dichter tegen het vuur kun je niet aanzitten. Ze hebben me op LinkedIn benaderd met de vraag of ik gewoon een keertje wilde komen kijken. Dat heeft een goede indruk achtergelaten, met name hun focus op persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk dat ik ze snel weer terug heb benaderd nadat ik stopte bij mijn vorige baan. In de korte tijd dat ik er nu werk, merk ik een open en prettige werksfeer.

"A scout's duty is to be useful and to help others" - Lt.-Gen. Baden Powel, Scouting for Boys, 1908

Guus-Beerkens

Guus Beerkens

gbeerkens@tensing.com