Jan Creupelandt

GIS Architect

Mijn naam is Jan Creupelandt en ik werk sinds juli 2021 bij Tensing als GIS Architect vanuit België. Ik houd me vooral bezig met het uitwerken van GIS Enterpise systemen, op Esri gebaseerd. Mijn werkterrein bevindt zich meestal in nutsbedrijven. Ik heb me dan ook gespecialiseerd in het werken met en configureren van het Esri Utility Network. 

Carrière

Ik ben sinds 1998 afgestudeerd als MSc Industriële Wetenschappen - Geodesie. Al snel kwam ik tijdens mijn opleiding in aanraking met GIS en dit vormde heel duidelijk de basis voor mijn toekomstige carrière. De toepassingen die ik ontwikkelde waren bedoeld voor gemeenten en steden. Technologie wijzigt continu, dus kwamen ook meer en meer web gebaseerde toepassingen aan bod. Tijdens mijn loopbaan heb ik dan ook met zowel alle Esri GIS oplossingen gewerkt tot waar we vandaag de dag staan. 

Mijn rol is geëvolueerd van GIS Programmeur, via Projectleider voor Enterprise systemen tot GIS Architect. Deze rol heb ik vervuld in verschillende sectoren: studiebureaus, lokale overheden, gewestelijke- en federale overheden, hulpdiensten, engineering en nutsbedrijven. De nutsbedrijven is mijn specialiteit geworden. Dit voor water, gas en elektriciteit, zowel voor distributie als voor transmissie. Heel specifiek heb ik mij de laatste jaren verdiept in het Esri Utility Network. Mijn bijdrage in deze projecten is veelzijdig. Een aantal voorbeelden zijn: het verlenen van advies, uitwerken van POC's, maken van technische analyes en een ondersteunende rol. 

Die ondersteundende rol neem ik dan ook op binnen Tensing in de vorm van Esri Geospatial Evangelist. Hier kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega's. 

Vrije tijd

Net zoals in mijn professionele carrière gaat het in mijn vrije tijd over mijn passie. Die passie heb ik onder andere voor kunst, tuinieren en muziek. Ik speel zowel contrabas als gitaar. Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar oude muziek en jazz.

Waarom Tensing?

Een van de pijlers waar Tensing op gebouwd is, is het delen van kennis. Ik vind het enorm belangrijk om van elkaar te leren. Bij Tensing wordt hier ruim tijd voor voorzien. Iedereen moet voortdurend bij blijven en op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën. Ook dit is iets waar Tensing je de kans biedt om jezelf te ontplooien. De mix van collega's met zowel GIS als FME kennis biedt dan ook een enorme meerwaarde. 

GIS is niet alleen maar een technologie waarmee ik iedere dag mijn job doe. Het is veel meer een passie. Ik vind het enorm belangrijk om van mekaar te leren en een passie te delen. Bij Tensing wordt hier ruim de tijd voor genomen.

Jan-Creupelandt

Jan Creupelandt

jcreupelandt@tensing.com