Jeroen van de Voort

FME Technology Specialist

Ik ben Jeroen van de Voort en ik ben op 1 september 2021 bij Tensing begonnen als FME Technology Specialist.

Carrière
De basis voor mijn carrière is gelegd tijdens de studies Geo-Informatica aan de Hogeschool Utrecht en Geo-Information Science aan de Wageningen Universiteit. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij NEO waar ik me vooral bezig heb gehouden met remote sensing projecten.

Tijdens die projecten ben ik in aanraking gekomen met verschillende soorten data, software en verwerkingstechnieken. Zo heb ik daar veel ervaring opgedaan met Python, FME en open source GIS. Één van de leukste projecten was het ontwikkelen van een gewasclassificatie methode voor het controleren van landbouwsubsidies. Hiervoor heb ik machine learning modellen toegepast op een tijdserie van satellietbeelden.

In 2016 ben ik naar het zuiden van Nederland verhuisd en heb ik voor de gemeente Venlo en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg gewerkt. Daar heb ik vooral veel met open source software gewerkt hoewel ik ook altijd met FME ben blijven werken. Bij de veiligheidsregio heb ik daarnaast veel ervaring opgedaan richting Business Intelligence door het creëren van dashboards tijdens de COVID-19 pandemie.

Vrije tijd
Ik woon in het zuiden van het land, in Roermond, met mijn vrouw en twee jonge kinderen. Ik hou van reizen, festivals, koken en heb een interesse voor geschiedenis en astronomie. Mijn vrije tijd besteed ik vooral samen met de kinderen en om te ontspannen speel ik meestal computerspellen.

Waarom Tensing?
Bij Tensing kan ik mij echt verder ontwikkelen. Niet alleen door de opleidings- en trainingsmogelijkheden maar vooral ook door veel te leren van de overige Tensing collega’s. Ondanks dat iedereen verspreidt is over verschillende opdrachten vorm je samen namelijk toch een echt team dat elkaar uithelpt als je bij je opdracht ergens tegenaan loopt.

Het betere GIS werk

Jeroen-van-de-Voort-

Jeroen van de Voort

jvandevoort@tensing.com