Maarten van Doornik

Esri Technology Specialist

Mijn naam is Maarten en ik werk sinds januari 2021 voor Tensing in de rol van GIS Consultant.

Carrière
Ik ben begonnen met de bachelor Menselijke Geografie en Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening aan de Universiteit van Amsterdam. Het coolste wat ik tijdens mijn bachelor heb gedaan is veldwerk in het zuidoosten van India voor mijn bachelorscriptie. Tijdens mijn bachelor heb ik ook GIS ontdekt. Omdat ik zo enthousiast werd over de mogelijkheden van GIS besloot ik deel te nemen aan het Nationale GI Minor-programma om dit vakgebied verder te verkennen. De minor was voor mij een bevestiging dat ik een carrière in dit vakgebied wilde maken en daarom heb ik ervoor gekozen om door te gaan met de master Geo-Informatiekunde aan de Wageningen Universiteit. Daar heb ik mij kunnen ontwikkelen als specialist in GIS en Remote Sensing technologieën. In mijn afstudeerproject heb ik laten zien hoe ik de nauwkeurigheid van bathymetrische gegevens kan verbeteren door gegevens uit meerdere bronnen te combineren met behulp van geostatistische technieken.

Na mijn afstuderen heb ik 2 jaar gewerkt als consultant voor een BGT-applicatie, waar ik verantwoordelijk was voor de technische ondersteuning van de eindgebruikers. Daarna heb ik 1,5 jaar gewerkt als Geo Data Analyst, waar ik onder andere validatietools heb ontwikkeld in Python en ArcGIS voor gebruik door verschillende GIS-medewerkers. Toen Tensing mij de mogelijkheid bood om als GIS Consultant te beginnen, was ik ervan overtuigd dat dit een perfecte stap in mijn carrière zou zijn.

Vrije tijd
Ik ben in 1992 in Zaandam geboren, waar ik woonde tot ik in 2014 naar Ede verhuisde toen ik voor mijn master in Wageningen ging studeren. Sinds 2018 woon ik samen met mijn vriendin in Amsterdam.

Na jarenlang te hebben gevoetbald, is hardlopen tegenwoordig een van mijn belangrijkste hobby's. Elke week train ik met een groep op de baan in het Olympisch Stadion in Amsterdam, doe ik enkele duurloopjes en doe ik vaak op zaterdag met een groepje heuveltrainingen in het Amsterdamse Bos. Ook vind ik het leuk om op mijn racefiets te rijden, om wat meer afwisseling in de trainingen te brengen. Verder kijk ik graag naar allerlei sporten op TV en ik hou van reizen, vooral naar mooie natuurgebieden.

Waarom Tensing?
Het mooie van Tensing is dat het een groep jongeren is die de passie voor GIS delen. De organisatie heeft een missie en weet wat er nodig is om hun doelen te bereiken. Daarom heeft Tensing samenwerkingsverbanden met de belangrijkste softwareleveranciers en investeert ze in de kennis van hun mensen. Voor mij biedt Tensing de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen op het gebied van GIS door samen met een groep mensen van wie ik veel kan leren, voor verschillende klanten te werken.

Winnen betekent niet altijd de eerste plaats behalen; het betekent het beste uit jezelf halen.

user

Maarten van Doornik

mvandoornik@tensing.com

Over Tensing

Tensing maakt Data Integratie technologie en Geografische Informatie Systemen (GIS) toegankelijk en toepasbaar. Onze consultants realiseren state-of-the-art oplossingen op basis van Esri ArcGIS en Safe Software FME.

Met Esri maken wij kaarten, stimuleren we samenwerking en analyseren we data. Met FME verbinden wij applicaties, transformeren we data en automatiseren we workflows.

Volg ons op LinkedIn

Ontvang alle updates per mail

© 2021 Tensing | Privacy Policy | Cookie Policy