Maarten van Doornik

Esri Technology Specialist

Mijn naam is Maarten en ik werk sinds 2021 in de rol van GIS Consultant.

Carrière
Ik ben in 2021 begonnen met de bachelor Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het gaafste wat ik tijdens mijn bachelor heb gedaan is veldwerk in het zuidoosten van India voor mijn bachelorscriptie. Tijdens mijn bachelor heb ik ook GIS ontdekt. Omdat ik enthousiast werd over de mogelijkheden van GIS besloot ik deel te nemen aan het nationale GI Minor-programma om het vakgebied verder te ontdekken. De minor was voor mij een bevestiging dat ik mijn carrière in dit vakgebied wilde vervolgen, en daarom koos ik ervoor verder te gaan met mijn master Geo-Information Science aan de Wageningen Universiteit. Daar heb ik mij kunnen ontwikkelen als specialist in GIS en Remote Sensing technologieën.  

Na mijn afstuderen heb ik 2 jaar gewerkt als consultant voor een BGT-leverancier, waar ik verantwoordelijk was voor de technische ondersteuning van de eindgebruikers. Daarna heb ik 1,5 jaar gewerkt als Geo Data Analist, waar ik onder andere validatietools heb ontwikkeld in Python en ArcGIS voor gebruik door verschillende GIS-medewerkers. Toen Tensing mij vervolgens de mogelijkheid bood om als GIS Consultant te beginnen, was ik ervan overtuigd dat dit een perfecte stap in mijn carrière zou zijn. 

Vrije tijd
Na jarenlang te hebben gevoetbald, is hardlopen een van mijn belangrijkste hobby's. Elke week train ik met een groep op de atletiekbaan en daarnaast doe ik af en toe duurlopen en heuveltrainingen. Ook vind ik het leuk om op de racefiets te rijden, om wat meer afwisseling in de trainingen te brengen. Verder kijk ik graag naar allerlei sporten op TV en houd ik van reizen, vooral naar mooie natuurgebieden. 

Waarom Tensing?
Het mooie van Tensing is dat het een relatief kleine groep met voornamelijk jonge mensen is die de passie voor GIS deelt. De organisatie heeft een duidelijke visie en weet wat er nodig is om de doelen te bereiken. Daarom heeft Tensing samenwerkingsverbanden met de belangrijkste softwareleveranciers en investeert het in de kennis van mensen. Voor mij biedt Tensing de mogelijkheid om mezelf snel te ontwikkelen door voor verschillende klanten te werken, met een groep mensen om mij heen waarvan ik veel kan leren. 

Winnen betekent niet altijd de eerste plaats behalen; het betekent het beste uit jezelf halen.

Maarten-actie

Maarten van Doornik

mvandoornik@tensing.com