Marieke Buuts

Young Professional


Mijn naam is Marieke. Sinds april 2024 ben ik begonnen als Young Professional bij Tensing.

Carrière
Tijdens mijn bachelor- en masterstudie Biologie vond ik het altijd leuk om meer te leren over ecologische interacties, het milieu en duurzaamheid. Het werken met en analyseren van complexe ruimtelijke ecologische datasets wakkerde mijn interesse aan om meer te leren over verschillende GIS-technologieën. Daarom heb ik ervoor gekozen om een master in Geo-Information Science te volgen, een beslissing die mijn enthousiasme voor het aanpakken van complexe problemen met betrekking tot ruimtelijke datasets verder heeft aangewakkerd.

Vrije tijd
Ik ben opgegroeid in Noord-Brabant. Later ben ik voor mijn studie naar Nijmegen verhuisd en sindsdien woon ik hier nog steeds samen met mijn partner. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, fiets ik op een spinningfiets en verzorg ik mijn vele kamerplanten.

Waarom Tensing?
Als onderdeel van mijn studie heb ik stage mogen lopen bij Sweco. Tijdens deze stage ben ik aan de slag gegaan met FME, waardoor ik enthousiast ben geraakt om de mogelijkheden van dit platform verder te onderzoeken. Het Young Professional programma van Tensing biedt mij de mogelijkheid om zowel het consultancy vakgebied te verkennen als mijn vaardigheden als FME en ArcGIS professional te vergroten.

We staan nog maar aan het begin van de ontdekking van alles wat we met gegevens kunnen doen.