Michael Tuijp

Geospatial Data Scientist

Mijn naam is Michael en ik ben in 2021 bij Tensing begonnen als Geospatial Data Scientist. Door het combineren van Data Science en GIS, geloof ik dat we een aantal nieuwe & cutting-edge applicaties & oplossingen kunnen bouwen!

Carrière
Ik heb gestudeerd en mijn Bachelor Toegepaste Wiskunde behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn afstudeerscriptie heb ik een voorspellingsmodel gebouwd voor Fietsenwinkel.nl, waarna ik daar ongeveer 2 jaar fulltime aan de slag ben gegaan als Data Scientist. De volgende stap in mijn carrière was werken als Data Science consultant voor Cognizant, waar ik end-to-end Data Science applicaties bouwde voor verschillende klanten, met name op het gebied van Beeldherkenning, NLP, Predictive Modeling & Business Intelligence.

Vrije tijd
Ik ben geboren en getogen in Volendam, samen met 2 zussen. In mijn vrije tijd bouw ik graag aan mijn eigen Data Science projecten & probeer ik mijn eigen crypto trading bots te maken. Om fysiek gezond te blijven doe ik aan krachttraining, maar om mentaal gezond te blijven geniet ik ook graag van een koud biertje op 'de Dijk'.

Waarom Tensing?
Wat mij het meest aansprak in Tensing is hun startup-achtige flexibiliteit & inclusieve sfeer gecombineerd met het feit dat hun producten, diensten & infrastructuur al opgezet zijn als die van een veel grotere organisatie. Ook de combinatie van Data Science en de GIS-wereld lijkt een geweldige mix die nog steeds een niche is en veel ruimte heeft om te groeien! Ook al ben ik net begonnen, mijn eerste indruk van Tensing is die van een zeer veelzijdige en inclusieve familie, wat een geweldige plek is om te leren, bouwen & groeien!

Tensing stelt me in staat om niet alleen end-to-end Data Science oplossingen te bouwen, maar deze ook te combineren met Geo data, waardoor een geheel nieuw genre van Geo-Data Science toepassingen ontstaat!

Michael Tuijp

Michael Tuijp

mtuijp@tensing.com