Michiel van Dijk

Esri Technology Specialist

Introductie: huidige rol, wat breng je daarin in?

Ik ben sinds 2013 werkzaam bij Tensing en momenteel heb ik een klus als ‘GIS Service Engineer’ bij een oliemaatschappij. Bij deze klant ben ik samen met mijn teamgenoten wereldwijd verantwoordelijk voor het technisch beheer van hun GIS-landschap. Dat houdt in dat ik proactief de ‘gezondheid’ van de verschillende GIS implementaties in het landschap monitor en al dan niet samen met mijn collega’s door de business aangemelde issues oplos. Daarnaast lever ik een bijdrage aan het uitvoeren van upgrades en andere verbeteringen. Mijn inbreng hierin is dat ik alert ben op signalen en ook doortastend kan optreden. Gaandeweg heb ik aardig wat kennis van en ervaring met de technologie opgedaan en dat stelt mij in staat de juiste vragen over problemen te stellen.

Je talent en de ervaring die je daarin hebt opgedaan

Mijn belangrijkste talent is dat ik de juiste vragen weet te stellen en dat ik goed kan communiceren. In een notendop is mijn belangrijkste taak bij de klant het oplossen van problemen. Als je echter een oplossing wilt kunnen aandragen, moet je wel eerst duidelijk hebben wat het probleem precies is. Daarom is het stellen van de juiste vragen essentieel in mijn rol. Dit talent als onderzoeker heb ik ingevuld met een groeiende kennis van GIS en IT infrastructuur.

Carrière verloop: opleiding, eerste werkgever en daarna

Ik ben in 2008 afgestudeerd met een master in de sociale geografie en daarna ben ik doorgegaan met een deeltijdmaster in GIS. Deze opleidingen vormden in combinatie met een grote interesse voor het bouwen van websites het startpunt voor mijn carrière. Mijn eerste baan in de GIS was een rol als ontwikkelaar bij een bedrijf dat GIS apps maakt voor diverse devices, zoals smartphones en tablets. Daar heb ik nog veel meer geleerd over web development voor mobiele platformen en open source GIS. Na een jaar hier gewerkt te hebben volgde een overstap naar Tensing. Bij Tensing ben ik eerst een tijd werkzaam geweest als ontwikkelaar in diverse projecten en ook als support engineer. In de zomer van 2015 volgde het startpunt voor mijn eerste en huidige opdracht.

Privé een passie voor?

Fotografie is mijn grote passie. Ik fotografeer graag landschappen, architectuur, sport en popconcerten. Dit kan je ook wel documentairefotografie noemen: verslag leggen van wat er is, in plaats van in een studio een beeld proberen te creëren. Mijn andere grote passies zijn landkaarten, reizen en het bouwen van websites. Dit komt bij elkaar doordat ik in mijn vrije tijd aan een website werk waar ik op een online kaart mijn foto’s laat zien, die ik veelal op reis genomen heb.

Waarom voor Tensing gekozen?

Tensing sprak me aan omdat het een kleine club van specialisten is, waar je veel ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast sprak het me ook aan dat Tensing ondanks de kleine omvang wel voor zeer aansprekende klanten actief is. Verder vind ik de teamspirit, de groei van de organisatie en de drive van het team om de beste te zijn erg inspirerend.

Esri Certified Professional

Als je een oplossing wilt aandragen, moet je eerst duidelijk hebben wat het probleem precies is. Daarom is het stellen van de juiste vragen essentieel in mijn rol.

Michiel-van-Dijk

Michiel van Dijk

MvanDijk@tensing.com
Kennishub

Lees de blogs van Michiel