Mo de Jong

Young Professional

Hoi! Ik ben Mo en ik ben in februari begonnen als Young Professional GIS Consultant bij Tensing.

Carrière
Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de TU Delft. Ik heb twee MSc programma's afgerond, een combinatie van "Watermanagement" en "Geoscience & Remote Sensing". Ik vond deze combinatie erg leuk, omdat het me de mogelijkheid gaf om uitdagingen in watermanagement te verkennen in een ruimtelijke context, met behulp van veel verschillende remote sensing data producten, verwerking en analyse door middel van een gecombineerd gebruik van GIS en Python, meestal gerelateerd aan watermanagement (bijv. rivier- en deltadynamiek, sneeuw/ijssmelt, en natuurbehoud) en natuurlijke gevaren. Het heeft me ook geholpen om meer inzicht te krijgen in de natuurfysica achter hydrologische en geologische processen.

Ik deed mijn BSc in Enschede volgens het University College Twente programma, dat me leerde hoe je verschillende expertises met elkaar verbindt en combineert en de kloof tussen technologie en maatschappij overbrugt. Tijdens mijn BSc maakte ik kennis met GIS en werd ik enthousiast om de nieuwste technologieën toe te passen om oplossingen te vinden voor ruimtelijk-temporele uitdagingen, bij voorkeur met een duurzame of maatschappelijke impact. Ik sta te popelen om mijn vaardigheden toe te passen en verder te ontwikkelen in het Tensing team!

Vrije tijd
Ik woon sinds kort in Den Haag waar ik samenwoon met mijn vriend. Ik ben gek op allerlei soorten watersport en extreme sporten. Ik ben naar Den Haag verhuisd om dicht bij Scheveningen Beach te wonen, mijn 'homespot' om te gaan windsurfen. Ik houd ook van duiken (in warmere klimaten), snowboarden, zeilen en zwemmen. Ik geniet van de natuur en van wandelen in de bergen. Vorig jaar heb ik twee meerdaagse wandeltochten gedaan in de Himalaya, Nepal.

Ik hou van reizen en leren over andere culturen en mijn hart klopt voor natuurbehoud. Ik geef graag iets terug als ik reis, bijvoorbeeld door lokale initiatieven voor vrouwenemancipatie te steunen of bij te dragen aan natuurbehoud. Ik kook en eet graag lekker en ontdek graag gerechten uit alle hoeken van de wereld. Tot slot vind ik het erg leuk om muziek te maken en ernaar te luisteren. In de loop der jaren heb ik viool, basgitaar, gitaar en saxofoon leren spelen en zelfs een EP opgenomen ;)

Waarom Tensing?
Het team van Tensing biedt een verbazingwekkend warm welkom. Alle collega's zijn erg vriendelijk en ik waardeer de open sfeer. Ik vind het geweldig om in een gepassioneerd en dynamisch team met gelijkgestemden te werken aan het oplossen van hedendaagse uitdagingen in GIS, en zo een positieve impact te hebben op de wereld!