Peter van Es

CEO

Na de overname van Tensing door Avineon in januari 2020 nam ik de functie CEO van Tensing aan. Ik ontving een team met high-end GIS professionals met passie voor GIS en hun klanten. Deelnemen aan Tensing voelde als lid worden van een warme en gemotiveerde familie.

Thuiskomen
Na mijn studie Geodesie aan de TU Delft verhuisde ik naar België om zich aan te sluiten bij de toenmalige start-up Tele Atlas in Gent. Hier begon mijn internationale verkoop carrière, binnen Tele Atlas en uiteindelijk maakte ik deel uit van het team dat Tele Atlas via een succesvolle beursgang naar de aandelenmarkt bracht. Nadat ik in die periode veel had gereisd, besloot ik me bij Avineon aan te sluiten. Ik werd gevraagd om Avineon in Europa op te bouwen, eerst in de VK en Frankrijk, later ook in de Benelux. In de volgende stap nam Avineon Tensing in Nederland over. Omdat mijn roots in Nederland liggen, voelt het als thuiskomen. Mijn passie is om de Tensing en Avineon families bij elkaar te brengen en ze met succes internationaal te laten groeien. Samen willen we het grootste geodata-georiënteerde IT-dienstenbedrijf in Europa worden.

Sport, reizen en sociaal engagement
Mijn vrije tijd besteed ik graag aan sporten, vrijwilligerswerk en reizen met mijn gezin. Mijn passie voor sport heeft er tot nu toe geleid dat ik 5 marathons heb gelopen. Het hardlopen wordt gecombineerd met fietsen om blessures te voorkomen. In de winter is een skivakantie in de Alpen een must en in de zomer reizen we om andere culturen en een prachtige natuur te ontdekken. Daarnaast ben ik een actief lid van de Lions Clubs International, een wereldwijde serviceorganisatie die ernaar streeft hun gemeenschap te dienen en te verbeteren.

Focus, kwaliteit en plezier
Deze drie woorden definiëren precies wat Tensing is. Tensing heeft een sterke focus op ruimtelijke intelligentie (ESRI en FME) en dit maakt het bedrijf voorspelbaar en professioneel. Bovendien hebben al onze mensen maar één doel: de beste oplossingen en diensten naar onze klanten brengen. We zijn er om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen! En misschien wel het alle belangrijkste: we hebben er PLEZIER mee! We delen al onze passie voor GIS, voeren uitdagende opdrachten uit, blijven leren en vinden het leuk samen aan sociale activiteiten deel te nemen.

Tensing is een innovatieve organisatie. De open sfeer, het professionalisme en het streven naar excellentie van de medewerkers is een setting waarin innovatie bloeit. Dit komt iedereen ten goede: het bedrijf, zijn klanten en de medewerkers. De toekomst van Tensing ziet er rooskleurig uit!

Peter van Es

Peter van Es

pvanes@tensing.com