Pieter de Graaf

Geospatial Architect

Specialist in ArcGIS implementaties

Ik ben een specialist in ArcGIS implementaties. Met mijn kennis op het gebied van geodatabase ontwerp en inrichting, in combinatie met uitgebreide ervaring met datamigraties, kan ik klanten helpen bij het optimaliseren van hun geografische informatiebehoeften. Ik ben in staat om complexe problemen te analyseren en hier duidelijk over te communiceren.

Een master of science heb ik behaald in Human Geography en vervolgens in Geographical Information Management and Applications (GIMA).

Carrière

Na mijn studie ben ik begonnen als technisch beheerder van een GIS-applicatie op basis van Oracle Spatial. Daarna heb ik ontwikkeld in PL/SQL en vervolgens op Schiphol een langdurig implementatieproject gedaan. Datamigraties met FME, ontwerpen van datamodellen voor ArcGIS for Desktop, configuratie van ArcFM UT, inrichting ArcGIS Workflow Manager en Data Reviewer behoorden tot de werkzaamheden bij de luchthaven.

Na Schiphol heb ik gewerkt voor het Ministerie van Economische Zaken en ben ik bezig geweest met de inrichting van ArcGIS Workflow Manager, PL/SQL en Python tooling. Dit project werd uitgevoerd volgens de Agile/ Scrum methodiek. In die periode heb ik de Geo-database management professional certificering van Esri behaald.

In mijn vrije tijd zit ik niet stil

In mijn vrije tijd ga ik het liefst op stap met mijn gezin, een museum bezoeken of een boswandeling maken. Daarnaast houd ik van wielrennen en (beach-)volleybal. 

Samenwerken met hetzelfde doel voor ogen   

Ik krijg veel voldoening van het werken in een team; samenwerken met hetzelfde doel voor ogen. Sinds augustus 2015 ben ik onderdeel van het team van Tensing GIS consultants. De keuze van specialisatie in Esri en FME spreekt mij erg aan. Doordat de groep consultants beperkt is, wordt er efficiënt kennis gedeeld.

Esri Certified Professional
Professional Scrum Master

Ik ben in staat om complexe problemen te analyseren en hier duidelijk over te communiceren.

Pieter de Graaf

Pieter de Graaf

PdeGraaf@tensing.com
Kennishub

Lees de blogs van Pieter