Theo Velalis

Young Professional

Hallo, mijn naam is Theodosios (Theo) Velalis. Sinds 1 september 2023 ben ik werkzaam als Young Professional bij Tensing.

Carrière
Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Thessalië (Griekenland) als stedenbouwkundige en ingenieur regionale ontwikkeling. Ik werd toegelaten tot de masteropleiding Milieu- en Infrastructuurplanning aan de Rijksuniversiteit Groningen na ongeveer 2 jaar te hebben gewerkt in een landmeetkundig bedrijf. Na het afronden van de MSc heb ik tweeënhalf jaar gewerkt bij een stedelijk ingenieursbureau in Athene, waar ik deel uitmaakte van een groep stedelijke ingenieurs die kaarten ontwikkelden en gebruikten voor verschillende projecten.

Vrije tijd
Ik woon momenteel in het centrum van Utrecht. Hoewel het centrum erg druk is en vol met mensen, breng ik mijn tijd liever door met genieten van het uitzicht vanuit mijn appartement, zittend op de bank en het lezen van een goed boek. Klassiek gitaar spelen, wat ik 8 jaar heb gestudeerd, is ook een van mijn hobby's. Andere hobby's zijn koken en gewichtheffen in de sportschool om je lichaam net zo scherp te houden als je geest.

Waarom Tensing?
De reden waarom ik voor een carrière bij Tensing heb gekozen is omdat ik via Tensing mijn vaardigheden als GIS-specialist kan ontwikkelen en mijn ideeën daar kan brengen waar ze van invloed kunnen zijn op het opgeleverde product. Daarnaast kan ik mijn kennis van FME en ArcGIS programma's uitbreiden door deel te nemen aan Tensing. Gezien mijn beperkte tijd hier, kan ik veel verwachten voor de toekomst op basis van deze ervaring.

Hard werken gaat nooit verloren.

Theo-Velalis-hobby

Theo Velalis

tvelalis@tensing.com