Tom van Ebbenhorst Tengbergen

Esri Technology Specialist

Ik ben Tom van Ebbenhorst en werk sinds april 2022 als GIS Consultant bij Tensing.

Van GIS-analyse tot advies
De afgelopen jaren specialiseerde ik me op het gebied van geodata-analyses en het bouwen van Geo-informatie systemen (GIS) voor de waterbodemsector. Bij Tensing gebruik ik deze kennis om bedrijven te helpen bij alles wat met GIS te maken heeft – van GIS-analyse tot -advies.

Carrière
De start van mijn GIS carrière is er een van toevalligheden. Zo werd ik jaren geleden op mijn studie International Tourism Management (BA) geïntroduceerd aan GIS en Statistiek tijdens een uitwisselingsprogramma in Zweden. De fascinatie voor beide onderwerpen in combinatie met een interesse in cartografie leidde me vervolgens naar de studie Geo-Information Science (MSc) aan de Universiteit van Wageningen. Hier kreeg ik de kans om me in de geostatiek te storten. Zo onderzocht ik alternatieve methodes om digitale bodemkaarten met geclusterde data te valideren voor ISRIC. Daarnaast ging ik aan de slag als GIS ontwikkelaar in de waterbodemwereld bij Tijhuis Ingenieurs.

Klimmen en ontdekken
Mijn vrije tijd staat in het teken van sporten, ontdekken, vrienden en familie. Een rode draad door mijn leven is boulderen. Deze klimsport karakteriseert zich door korte, complexe routes waarbij zowel kracht, flexibiliteit als “problem-solving skills” centraal staan. Ondanks het individuele karakter van deze sport is er een zeer inclusieve gemeenschap waarbij vrienden en onbekenden elkaar aanmoedigen en een biertje na een sessie meer regel dan uitzondering is. Daarnaast zie ik het leven als een grote ontdekkingstocht. Als iets mijn interesse wekt, wil ik het dan ook uitproberen. Zo deed ik laatst een poging tot beeldhouwen en kocht ik een aantal maanden terug een Raspberry Pi (minicomputer) om meer over software engineering te leren.

Waarom Tensing?
Toen ik begin 2022 kennismaakte met Tensing was ik verkocht. Na een aantal jaren werkervaring in de waterbodemsector was ik klaar om verder te leren. De pure nadruk op GIS binnen Tensing en de persoonlijke focus op hun medewerkers zorgt voor een ideale omgeving om me verder te ontwikkelen.

Tom-van-Ebbenhorst-hobby

Tom van Ebbenhorst Tengbergen

tvanebbenhorst@tensing.com