FME Flow Hosted (tot voor kort bekend als FME Cloud) voert data-integratiescripts uit die in FME Form gebouwd zijn. Flow Hosted is ontwikkeld om terugkerende processen automatisch te runnen. Bijvoorbeeld iedere 24 uur. Om alles uit de mogelijkheden van FME software te halen is een FME Flow-licentie absoluut noodzakelijk. In tegenstelling tot FME Flow heb je hiervoor geen eigen servers nodig, maar wordt de gebruikte data in de cloud opgeslagen. 

Wat kun je met FME Flow Hosted?

Het ontwikkelen van GIS-data-integraties doe je in FME Form. Flow Hosted gebruik je om deze processen vervolgens uit te voeren. Dit gebeurt op basis van een planningstool. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen ’s nachts de data die nodig is voor een bepaald proces te synchroniseren. Wil je direct starten met het automatiseren van je Form-processen? Vraag hieronder dan een licentie aan!

FME Flow Hosted licentie

Voor wie is FME Flow Hosted geschikt?

FME Flow wordt veel gebruikt door organisaties met taken in de buitenruimte en/of assetbeheer, zoals overheden en nutsbedrijven.

Flow Hosted is een software-as-a-service oplossing. Voor organisaties met een voorkeur voor cloudgerichte oplossingen is Flow Hosted de beste keuze binnen het aanbod van FME. De keuze voor Flow Hosted biedt de bekende voordelen van cloud: je hoeft geen rekening te houden met hardwarevereisten, je hebt geen eigen servers nodig en je kunt snel en eenvoudig je cloudcapaciteit up- (of down)-graden.

Waarvoor gebruik je FME Flow Hosted?

Je gebruikt FME Flow Hosted om terugkerende data-integratieprocessen te automatiseren. Met FME Form ontwerp je scripts op basis van standaardfunctionaliteiten. Veel van je FME-scripts moeten dagelijks gedraaid worden. Met Flow Hosted kun je inplannen wanneer de scripts gaan draaien.

Hoeveel processen kun je automatiseren met FME Flow Hosted?

Het aantal scripts dat je tegelijk kunt draaien hangt af van het aantal engines dat je aanschaft bij je licentie. Eén engine kan één proces tegelijk uitvoeren. Je kunt ervoor kiezen om processen te prioriteren, waardoor je kritische processen altijd voorrang krijgen. Vanuit de praktijk weten we dat je minimaal twee engines nodig hebt, zodat je twee processen tegelijk uit kunt voeren. Dit is met name van belang wanneer je realtime dataprocessen draait waar tot op de minuut geupdate data nodig is.

Wat is verschil tussen FME Flow Hosted, Flow en Form?

FME Form vormt de basis voor je FME-configuratie. Dat is de tool waarin je workspaces bouwt. Je hebt altijd minimaal één Form-licentie nodig.

FME Flow Hosted en Flow voeren beiden de in Form gemaakte FME-scripts uit. Het verschil tussen beide tools is de gekozen opslagvorm. Bij Flow Hosted vindt de dataopslag in de cloud plaats en daarom wordt Flow Hosted vooral gebruikt door organisaties die veel met Saas-oplossingen werken. Flow installeer je op je eigen pc en alle in FME gebruikte data wordt opgeslagen op je eigen server.

Meer informatie over FME Form of FME Flow Hosted vind je op onderstaande pagina's!

FME uitproberen?

Wil je kennismaken met het FME platform zonder te betalen voor de software?
Start dan de FME proefperiode!