ESRI Utility Network

Het ArcGIS Utility Network maakt de integratie tussen je assetmanagementsoftware en het zeer uitgebreide productaanbod van Esri eenvoudiger. Om die reden kiezen steeds meer organisaties die afhankelijk zijn van efficiënt assetbeheer in Nederland en België voor de implementatie van het Utility Network.

Verminder overlap van functionaliteiten met het Esri Utility Network

Je organisatie heeft heel veel systemen met gedeeltelijk overlappende functionaliteiten. Daarnaast heb je heel veel koppelingen die ervoor zorgen dat gegevens tussen deze systemen worden uitgewisseld. Herkenbaar? Dan is de situatie in jouw organisatie de regel, niet de uitzondering. Vrijwel alle organisaties kampen met dit vraagstuk. Applicatierationalisatie, kortgezegd meer doen met minder systemen, is niet voor niets een hot topic in de wereld van geografische informatiesystemen én in de IT-sector in bredere zin.

PLAN ADVIESGESPREK

In theorie heeft een netwerkbeherende organisaties maar drie systemen nodig om alles wat met geografische data te maken heeft goed te regelen. Een assetmanagementsysteem, een GIS met een specifiek datamodel voor netwerkbeheer en een systeem dat de financiële kant van het assetbeheer afhandelt. In de praktijk hebben veel organisaties meer dan drie systemen om de benodigde wensen op deze drie vlakken gedaan te krijgen. Een succesvolle implementatie van het ArcGIS Utility Network zorgt ervoor dat je nog maar drie systemen nodig hebt. Dit levert enorme kostenbesparingen op en daarbij biedt het heel veel kansen voor procesverbeteringen.

Hogere datakwaliteit en betere processen

We schrijven bewust: meer doen met minder systemen. De implementatie van het ArcGIS Utility Network gaat over veel meer dan licentiekosten besparen. De winst is met name kwalitatief. Een implementatietraject kan een enorme impuls geven aan de kwaliteit van je assetmanagementprocessen. Uit onze ervaring zit een groot deel van de winst in een verhoogde datakwaliteit. Doordat het Utility Network strikte voorwaarden heeft waaraan ingevoerde data moet voldoen. Dit maakt het bewaken van de datakwaliteit een stuk eenvoudiger.

Man onderhoudt waterleiding en zit in werkkleding in gat met uitgegraven leiding

Eén van de grootste uitdagingen bij een implementatie is het goed verwerken van legacydata. Deze uitdaging gaan we graag aan. Hierbij proberen we zoveel geautomatiseerd af te handelen met behulp van scripts in FME. Legacydata moet bij de implementatie voldoen aan dezelfde hoge standaard als actuele data. Hierdoor kun je veel meer waarde halen uit je bestaande assetdata. Het vraagstuk ‘klopt deze data wel?’ verwijs je daarmee definitief naar het verleden.

Op naar de toekomst met het ArcGIS Utility Network!

We spreken veel organisaties die ArcMap of ArcGIS Pro gebruiken in combinatie met het ESRI Geometric Network (de voorloper van het Utility Network). De wens om naar de toekomst te kijken is er in onze ervaring altijd. Een implementatietraject brengt vraagstukken met zich mee op heel veel vlakken. Niet alleen technisch, maar ook op gebied van gewenning en gedrag van medewerkers, het meekrijgen van beslisbevoegde stakeholders, de kostenbasten analyse die alles behalve snel is gemaakt, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Vanuit Tensing denken we graag met je mee over alle aspecten die komen kijken bij een dergelijk traject. We hebben inmiddels ruime ervaring met implementatietrajecten van het Utility Network en we zetten onze opgedane kennis graag in om ook jouw organisatie verder te brengen. We kunnen met zekerheid stellen: als je een volgende stap wilt maken is de keuze voor het ArcGIS Utility Network een no brainer!

ESRI Gold Partner

Tensing is een Esri Gold Partner en heeft de afgelopen jaren projecten afgerond bij verschillende organisaties. In onze kennisbank vind je best practices van Tensing!

Ook interessant voor jou!

Wil je alles uit het Utility Network halen?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!

Deze organisaties zijn klant bij Tensing