Pieter Soffers

Esri Technology Specialist

Mijn naam is Pieter Soffers en ik ben geboren en getogen in het Brabantse Rijsbergen op de boerderij van mijn ouders. Sinds november 2018 werk ik voor Tensing als data engineer.

Archeologie

Na mijn middelbare schooltijd in Breda, ben ik archeologie gaan studeren in Leiden. Dit wilde ik al sinds mijn jeugd vanwege mijn interesse in historie. Tijdens deze studie ben ik veel gaan opgraven in het Caraïbisch gebied en heb ik veel eilanden op een andere manier mogen ontdekken dan alleen de zon, zee en strand. Het Caraïbisch gebied is namelijk een mengelmoes van vele culturen uit verschillende tijdsperioden. Daarnaast heb ik ook een specialisatie in skeletdeterminatie gevolgd. Uiteindelijk heb ik zowel een bachelor als een master behaald in archeologie. Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik een archeologische verwachtingskaart voor Saba ontwikkeld. Dit was mijn eerste kennismaking met GIS. Ik vond het erg interessant om te zien welke mogelijkheden GIS biedt en hoeveel je kon vertellen met een kaart.

Geomatics

Na een aantal omzwervingen besloot ik om voor een tweede keer een master te gaan volgen, namelijk Geomatics aan de TU Delft. Deze master geeft je een brede kijk op GIS en ruimtelijke data als geheel. Programmeren, data kwaliteit, puntenwolken en geo-databases zijn slechts een aantal voorbeelden die tijdens Geomatics worden behandeld. Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik een stage gelopen bij het Kadaster. Hierbij heb ik een datamodel ontwikkeld dat een koppeling legt tussen meetdata en de kadastrale kaart. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij het Kadaster als adviseur product- en procesinnovatie en hield ik mij vooral bezig met het verbeteren van de kadastrale kaart op basis van meetdata.

Tensing

Na 1,5 jaar besloot ik om bij Tensing te gaan werken, omdat ik mij op het technische vlak verder wilde ontwikkelen. Tensing geeft je deze gelegenheid door de vele trainingen, de uitdagende projecten en de grote geo-expertise van collega’s. Daarnaast bieden de vele projecten de kans om verschillende organisaties van binnenuit te leren kennen. Uiteindelijk wil ik me bij Tensing ontwikkelen tot allround GIS-professional. Daarbij laat ik mijn archeologische achtergrond niet geheel varen. Ik zou namelijk in de toekomst graag applicaties willen ontwikkelen die archeologie toegankelijk maken voor een breed publiek. Tensing helpt mij om de technische stappen in deze richting te zetten.

Hobbies

Sinds mijn studietijd roei ik graag op de wateren rondom Leiden, de stad waar ik gestudeerd heb en nog steeds woon. Daarnaast ga ik vaak hardlopen, wielrennen en heb ik ook een drumstel. Echter speel ik niet in een band. Als laatste ben ik ook fan van mooie reizen maken.

Tijdens mijn studie heb ik het Caraïbisch gebied op een andere manier mogen ontdekken dan alleen de zon, zee en strand.

Pieter Soffers-1

Pieter Soffers

PSoffers@tensing.com