FME Form van Safe Software (tot voor kort bekend als FME Desktop) is een onmisbare tool voor naadloze data-integraties tussen je GIS en andere systemen. FME software is de absolute marktleider op het gebied van Spatial ETL. Form is binnen het aanbod van Safe het broodnodige gereedschap waarmee je jouw FME workspace optimaal inricht. Al bekend met FME en wil je direct starten? Vraag hieronder dan een FME Form-licentie aan!

FME Form licentie

Wat kun je met FME Form?

Met FME Form breng je alle data die relevant is voor processen waarbij locatiedata een rol spelen bij elkaar. Met FME Form kun je een oneindig aantal bronnen koppelen aan je geografische informatiesysteem.

Voor wie is FME Form geschikt?

FME Form is zeer geschikt voor domeinspecialisten die GIS-analyses maken en die geen uitgebreide IT-kennis hebben. Je hoeft geen programmeur te zijn om FME workspaces te bouwen. FME heeft het merendeel van de veelvoorkomende datatransformaties ingebouwd als standaardfunctionaliteit. Als aanvulling daarop vind je binnen FME Hub een rijke bibliotheek aan beschikbare extra functionaliteiten die je vrij kunt gebruiken.

FME Form wordt met name gebruikt bij lokale overheden, nutsbedrijven en andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de buitenruimte en/of assetbeheer.

Waarvoor gebruik je FME Form?

Om met FME software te werken heb je één Form-licentie nodig. Met FME Form configureer je de workspaces die jouw databronnen met elkaar integreren. Dit kunnen processen zijn die je eenmalig uitvoert. Daarnaast is het ook mogelijk om terugkerende processen in te regelen die iedere 24 uur automatisch worden gedraaid. Daarvoor heb je naast een FME Form-licentie een ingericht FME Flow (of FME Flow Hosted)-proces nodig.

Heb ik FME Form, Flow of Flow Hosted nodig?

FME Form is de tool waarmee je scripts bouwt. Bij eenmalige data-integraties kun je dit script vervolgens eenmalig draaien.

In de praktijk kiezen organisaties er vrijwel altijd voor om herhalende processen in te richten. Met FME Flow of Flow Hosted automatiseer je de data-integratieprocessen die je in FME Form hebt gebouw. Bij Flow gebeurt dit op basis van een server als datalocatie en bij Flow Hosted kies je voor cloudopslag.

Meer informatie over FME Flow of FME Flow Hosted vind je op onderstaande pagina's!

Meer informatie?

Wil je kennismaken met het FME platform zonder te betalen voor de software?
Start dan de FME proefperiode!