ArcGIS Hub

Met ArcGIS Hub maak je interactieve kaarten die beschikbaar zijn voor stakeholders uit verschillende organisaties. Voor samenwerkingsverbanden waarbij dezelfde informatiebehoefte in verschillende organisaties bestaat, is dit platform de ideale keuze. Met ArcGIS Hub bouw je webpagina’s waarop je tekst en beeld kunt combineren met interactieve kaarten. 

Tensing is Esri Gold Partner en gebruikt ArcGIS Hub-websites om de onderlinge samenwerking tussen organisaties te bevorderen. In de blog Inzage in klimaatdoelstellingen met ArcGIS Hub lees je een voorbeeldcasus die wij opdracht van Alliander hebben uitgevoerd. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Plan dan hieronder een vrijblijvend adviesgesprek in!

PLAN ADVIESGESPREK

Wie gebruiken ArcGIS Hub?

ArcGIS Hubs wordt in de praktijk met name gebruikte door organisaties die externe stakeholders inzichten willen verstrekken op basis van hun data. ArcGIS Hub websites zijn toegankelijk met een ArcGIS inlogcode. Afhankelijk van de instellingen is de kaart openbaar voor iedereen met een ArcGIS-account of voor een geselecteerde groep stakeholders binnen een samenwerkingsverband van meerdere organisaties.

ArcGIS Hub is geen middel om te communiceren met je eindgebruikers. Enige voorkennis van geografische informatiesystemen is nodig om de data op de webpagina’s te kunnen gebruiken. Het is dus geen burgerportaal. Dit is het voornaamste verschil met ArcGIS Storymaps, waarmee je op een visueel aantrekkelijke manier externe stakeholders kunt informeren. Hub-websites zijn bedoeld voor het uitwisselen van data tussen professionals uit het GIS-vakgebied en/of aanverwante vakgebieden.

ArcGIS Hub is uitermate geschikt voor projecten waarin je open en gesloten data wilt combineren. Open data vanuit bronnen vanuit de ArcGIS Living Atlas bijvoorbeeld, of data die online beschikbaar wordt gesteld vanuit het publieke domein. Gesloten data van je eigen organisatie, of van een aanverwante organisatie waarmee je samenwerkt. ArcGIS is hét platform om samen te werken met in- en externe stakeholders zonder risico's te lopen op het gebied van beveiliging. Open, maar toch besloten dus.

ESRI Gold Partner

Tensing is een ESRI Gold Partner en heeft de afgelopen jaren projecten afgerond bij verschillende organisaties. In onze kennisbank vind je best practices van Tensing!

Ook interessant voor jou!

Wil je alles uit ArcGIS Hub halen?

Plan dan direct een vrijblijvende afspraak met onze specialist!

Deze organisaties zijn klant bij Tensing