Waarom Snowflake?

Veel organisaties hebben een versnipperd data-landschap met veel silo's, handmatige transformaties en een enorme beheerlast. De Snowflake Data Cloud neemt dat weg en stelt bedrijven aan de hand van data in staat om zich te focussen op hun primaire taak.

In de Snowflake Data Cloud kun je gegevens consolideren tot één betrouwbare bron die meerdere soorten bedrijfstoepassingen ondersteunt. Het stroomlijnt de manier waarop verschillende teams - intern en extern - gegevens delen en neemt security-issues weg. Mensen werken samen zonder dat ze gegevens hoeven te kopiëren. Zo voorkom je dat er verschillende kopieën in omloop raken met alle gevolgen van dien. 

Het platform stelt je in staat relevante restricties voor data-toegang in te stellen en minimaliseert de problemen met databeheer en de naleving van het beheer van meerdere kopieën van dezelfde datasets. Het platform automatiseert alles en haalt de complexiteit weg, van gegevensopslag en gegevensverwerking tot transactiebeheer, beveiliging, governance en metadatabeheer.

Unieke architectuur

De opslag van jouw data is mogelijk in elke regio wereldwijd. Daarvoor besluit je zelf waar je je data onderbrengt, in welk datacentrum van de populairste cloud providers, waaronder Amazon, Microsoft en Google.

Snowflake biedt een unieke architectuur, waarin workloads gescheiden kunnen worden voor ongelimiteerde schaalbaarheid en parallelle verwerking. De performantie van het dashboard en de rapportage die je hebt zal nooit beïnvloed worden door andere workloads. De architectuur, met daarin unieke functionaliteit zoals Time Travel en Zero Copy Cloning, zorgt ook voor kostenbesparing, omdat er geen kopieën van data en intensief beheer nodig is. De business kan gebruik maken van alle data zonder dat er aan de achterkant veel werkzaamheden aan vastzitten.

 

Het mooiste van dit alles? Twee dingen moet je weten:

  • De Snowflake Data Cloud wordt aangeboden als een dienst, een managed service, klanten betalen dus enkel voor de seconden dat er rekenkracht wordt verbruikt. Alle functionaliteit en schaalbaarheid tot je beschikking zonder dure licenties!

  • De revolutionaire Snowflake Data Cloud architectuur scheidt rekenkracht (compute) van opslag (storage). Dit is belangrijk omdat bijna elke andere database de twee samenvoegt wat betekent dat je de grootte van je instantie moet afstemmen op je grootste werklast en daarmee gaan ook de kosten die daarbij horen omhoog. Bij Snowflake zijn rekenkracht en opslag losgekoppeld.  De benodigde capaciteit altijd en overal zonder ooit teveel te betalen!

Ons advies?

Laat jouw gegevens achter en we plannen zo snel mogelijk een gesprek waarin je al jouw vragen kunt stellen. We laten je zien welke voordelen de koppeling met SnowFlake jouw organisatie biedt en geven we je ons advies.