Ontdek alle nieuwe mogelijkheden en voordelen met geodata in Snowflake

Er zijn verschillende redenen om in Snowflake te stappen. Denk aan het doorbreken van datasilo's, het creëren en eenvoudig toegankelijk maken van analytics over vele datasets. En sinds kort hebben we daar een mogelijkheid aan toegevoegd: native ondersteuning voor geografie. Op deze pagina vertellen we je meer over de mogelijkheden van Snowflake met geospatiale data.

We merkten dat er bij bedrijven vraag was naar meer mogelijkheden om geospatiale data toe te voegen aan Snowflake. Dat is logisch als je bedenkt dat in deze datagedreven tijd zo'n 80 procent van alle data een 'geospatial' element bevat. Dat was voor Tensing de reden om FME te integreren met Snowflake.

 

Download: webinar Snowflake Cloud Data Platform

In deze video krijgt je de achtergronden en ontdek je de mogelijkheden van Snowflake. We nemen je mee op een verkenningstocht door dit revolutionaire platform en laten zien hoe we Snowflake koppelen aan andere dataplatforms zoals Esri ArcGIS.

Wat is al mogelijk in Snowflake? 

Snowflake ondersteunt het opslaan van locatiegegevens als geografie in het coördinatensysteem WGS84. Dit betekent dat je locatiegegevens op een kaart kunt zetten, zoals bij Google Maps, Apple Maps en OpenStreetMap. Maar ook op een kaart in jouw Business Intelligence systeem, zoals PowerBI of Tableau. Snowflake biedt ook een aantal ruimtelijke functies, wat geweldig is voor analyses op hoog niveau, maar wanneer je gedetailleerder wilt zijn, is het niet voldoende.

Om het potentieel van geospatiale gegevens binnen Snowflake naar een hoger niveau te tillen, bieden wij vier extra mogelijkheden door FME te integreren met Snowflake:

  • Gegevens opslaan met elk coördinatensysteem (lokaal of globaal) en zelfs met hoogte (z-coordinaten). Met de spatial-add op Tensing gemaakt, kun je ook gegevens, zoals eigenschappen, opslaan in het lokale coördinatensysteem in Snowflake;

  • Jouw locatiegegevens, zoals adressen, verrijken met een locatie op een kaart (coördinaten). Dus, het creëren van visualisaties van adresgegevens, het tonen van nieuwe patronen, dashboarding/datagedreven beslissingen;

  • Voer ruimtelijke analyses uit in Snowflake door gebruik te maken van de mogelijkheden van FME. D.w.z., door het clusteren en aggregeren van gegevens op de ruimtelijke component vind je gebieden waar veel van jouw klanten leven en gebieden waar veel potentiële klanten zijn;

  • Voer metingen uit. In plaats van aan te nemen wat de afstand is tot een dichtstbijzijnde winkel, kun je die meten. Of wat is de oppervlakte van  een gebouw? Zo bepaal je bijvoorbeeld de gemiddelde afstand die mensen accepteren om naar een winkel te reizen.

Ons advies

Laat jouw gegevens achter en we plannen zo snel mogelijk een gesprek waarin je al jouw vragen kunt stellen. We laten je zien welke voordelen de koppeling met SnowFlake jouw organisatie biedt en geven we je ons advies.