Dave Laurier

COO Nederland

Dave Laurier is in 2013 gestart bij Tensing en hij is de directeur van Tensing. Kortom, Dave leidt het team met professionals die geo-informatie in hun DNA hebben. Een team dat werkt vanuit een gezamenlijke passie voor ETL (FME) en GIS (ArcGIS).

Work hard, Play hard

Dave studeerde in 1998 af in Technische Natuurkunde. Na zijn studie startte hij als IT consultant: "Werkend vanuit een internationaal team, met de nieuwste technologie, reizend de hele wereld over en dat in een sfeer van altijd op elkaar kunnen vertrouwen en samen plezier maken tijdens het werk en na het werk". Bij Tensing is dat niet anders: "We hebben plezier door met elkaar de passie voor het GIS-vakgebied te delen, zeer uitdagende en innoverende opdrachten uit te voeren, te blijven leren en uiteraard veel leuke sociale activiteiten met elkaar te ondernemen..."

Een passende projectmethodiek

Als PRINCE2 Practitioner en Project Management Professional (PMP) weet Dave dat een passende projectmethodiek afhankelijk is van de mate waarin binnen het project geïnnoveerd wordt. Tensing's methode combineert de voordelen van PRINCE2,  zoals een heldere projectstructuur en governance,  met de voordelen van Agile/Scrum. Dave geeft hierover aan dat: "Tensing's op Agile/Scrum gebaseerde projectmethodiek een nauwe samenwerking oplevert, voor een beheersbare prioritering van eisen zorgt en continue inzicht geeft in het ontwerp en de voortgang van de oplossing, Dit alles zonder een berg papier." Hij deelt graag zijn visie omtrent de selectie van een projectmethodiek overeenkomstig aan de gewenste innovatie.

Formule 1 en reizen...

Dave is al sinds zijn jeugd een groot fan van de Formule 1 en Ayrton Senna is daarbij zijn grote voorbeeld. Ayrton Senna werd geroemd om zijn pure snelheid, zijn technische kennis en zijn gedrevenheid. Senna stelde hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving: "Alleen door zich volledig in te zetten en altijd op het maximum te rijden had hij het gevoel zijn doelen te kunnen verwezenlijken. Altijd het maximale geven was een eis die hij zichzelf oplegde maar ook aan alle mensen met wie hij samenwerkte. Dat spreekt mij enorm aan."

Een andere passie van Dave is reizen. Hij houdt ervan om de wereld te ontdekken, verschillende mensen en culturen te leren kennen: "De dynamiek van het reizen vooral wanneer je gaat vliegen. Vanaf het moment dat je op de luchthaven rondloopt geniet ik ervan..." en "Ik heb het geluk gehad dat ik over de hele wereld heb mogen werken en zo veel van de wereld heb gezien. Eerst voor langere tijd op één locatie, zoals in Amerika, Azië of Rusland. Later juist veel binnen Europa gereisd, een aantal keer per week naar verschillende steden in Europa."

Wij maken het verschil

Dave is overtuigd dat Tensing werkelijk uniek is: "De combinatie van ArcGIS en FME expertise binnen één team is enorm belangrijk. Onze passie voor ETL en GIS en het delen van kennis maakt het verschil. Het zit in ons DNA en onze collega's stralen dat uit. Dat maakt ons zonder meer uniek".

Meer weten over Dave's activiteiten? Lees zijn artikelen op LinkedIn.

PRINCE2 Foundation
PRINCE2 Practitioner
Project Management Professional

De combinatie van ArcGIS en FME expertise binnen één team is enorm belangrijk. Onze passie voor ETL en GIS en het delen van kennis maakt het verschil.

Dave Laurier

Dave Laurier

DLaurier@tensing.com