Gert-Jan Boos

FME Technology Specialist

Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam bij Tensing als FME Consultant.

Schiphol

Momenteel ben ik bij Schiphol ingezet als FME-specialist. Ik ben onderdeel van het SGIS DevOps team. Dit team voorziet haar (interne) klanten van een op ESRI en FME gebaseerd GIS-platform. Dankzij het slim benutten van een combinatie van FME, Python en ESRI-producten, ben ik in staat om creatieve en doelgerichte oplossingen te ontwikkelen.

Carrière

Al op jonge leeftijd had ik een sterke interesse in techniek en met name computers. Zo was ik op de basisschool al actief als een soort ‘systeembeheerder’. Hier heb ik onder andere een (oud) 14k4 modem in de computer van de directrice geïnstalleerd, waardoor zij toegang kreeg tot het internet.

Als student ben ik begonnen met een bachelor Ruimtelijke Planning aan de Wageningen Universiteit. Daarna ben ik verder gegaan met de ‘Master Geo-Information Science’ aan dezelfde universiteit. Hier heb ik een brede kennis op gedaan van GIS, Remote Sensing en Data Science.

Na mijn afstuderen ben ik in dienst gegaan bij Atos. Vanuit deze werkgever ben ik zo’n drie jaar werkzaam geweest voor Rijswaterstaat. In het ontwikkeltraject, waar ik onderdeel van was, speelt FME een grote rol. Zo heb ik veel kennis opgedaan in het ontwikkelen van FME-oplossingen.

Tensing

Bij Rijkswaterstaat heb ik veel van mijn Tensing collega’s leren kennen. Ik was onder de indruk van de positieve verhalen die ik over Tensing te horen kreeg. Met name het ondernemende karakter van het bedrijf. En de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling spreken mij erg aan.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd houd ik mij o.a. bezig met tuinieren, wandelen, koken, film, muziek (luisteren). Zo heb ik een tijd een volkstuin gehuurd om groente te verbouwen. Daarnaast speel ik graag met technische gadgets, zoals Arduino en domotica. En natuurlijk vind ik het ook leuk om eropuit te gaan.

Toekomst

In de toekomst wil ik verder blijven groeien als GIS professional. Ik ben ervan overtuigd dat Tensing voor mij de juiste plek is om dat voor elkaar te krijgen.

Daarnaast vind ik het belangrijk om nieuwe dingen te blijven leren. Zo heb ik op dit moment veel interesse in zaken als Data Science, Internet of Things, Real-Time en BIG Data. Ik verwacht hier de komende tijd bij Schiphol mee te maken te krijgen. Het lijkt mij erg leuk om aan FME-oplossingen voor dergelijke uitdagingen te werken. 

Esri Certified Professional

Op de basisschool was ik al actief als een soort systeembeheerder. Hier heb ik onder andere een (oud) 14k4 modem in de computer van de directrice geïnstalleerd, waardoor zij toegang kreeg tot het internet.

Gert-Jan Boos

Gert-Jan Boos

GJBoos@tensing.com