Jelmer Akkerman

Business Line Manager

Ik ben sinds januari 2018 werkzaam bij Tensing als senior GIS Consultant. In projecten vorm ik de schakel tussen business en (geo-)ICT technieken.

Mijn kennis van geografische informatiesystemen en applicatiebouwtrajecten stelt mij in staat complexe - vaak ruimtelijke - vraagstukken op te lossen. Daarbij maak ik gebruik van mijn kennis van (Geografische) Informatie Systemen, ontwikkel ik (web)applicaties en ontwerp en gebruik ik relationele databases. Mijn kracht ligt in het vertalen van de functionele wensen van de business naar een goed technisch ontwerp én naar een realisatie van software oplossingen.

Mijn specialismen zijn:

  • Het spreken van zowel de taal van de business als die van ICT
  • Conceptontwikkeling en systeemanalyse op het gebied van GIS en applicatiebouw
  • Ontwerpen en ontwikkelen van (web)applicaties
  • Informatiemanagement

Na het afronden van mijn studie Bodem, Water en Atmosfeer aan de Wageningen Universiteit in 2006 ben ik mijn loopbaan begonnen als GIS adviseur bij een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland. Daarna heb ik zo’n 3 jaar gewerkt in een vergelijkbare rol bij een Geo-ICT bureau. Begin 2018 maakte ik de keuze om bij Tensing te gaan werken. Tensing ’s (internationale) ambitie, de aandacht voor kennisuitwisseling en Gold partnership met ESRI  waren elementen die me daarbij erg aanspraken.

Mijn werkervaring heb ik opgedaan in projecten voor diverse opdrachtgevers in zowel private als publieke sector, voor o.a. beheerders van energienetwerken, olie- en gasmaatschappijen, provincies, landelijke overheidsinstellingen, waterleidingbedrijven en omgevingsdiensten, zowel in Nederland als ook internationaal.

In mijn  vrije tijd ben ik een fervent sporter en liefhebber van bergen. Het liefst combineer ik beide interesses door zomers met mijn racefiets een bergpas te beklimmen en ’s-winters een piste af te skiën!

Mijn kracht ligt in het vertalen van de functionele wensen van de business naar een goed technisch ontwerp én naar een realisatie van software oplossingen.

Jelmer Akkerman

Jelmer Akkerman

JAkkerman@tensing.com